Authority Partners obilježio 22. godišnjicu globalnog poslovanja i 15. u BiH

11.03.2020. 13:47 / Izvor: Akta.ba
Authority Partners obilježio 22. godišnjicu globalnog poslovanja i 15. u BiH

Authority Partners (AP) je proteklog vikenda obilježio 22 godine od trenutka kada je počeo sa globalnim poslovanjem i 15. godišnjicu postojanja u Bosni i Hercegovini.

Authority Partners (AP) je proteklog vikenda obilježio 22 godine od trenutka kada je počeo sa globalnim poslovanjem i 15. godišnjicu postojanja u Bosni i Hercegovini.

Na svečanoj ceremoniji održanoj ovom prilikom, gostima i uzvanicima se obratila Amina Karić, direktorica AP-a. O uspjesima u ovoj kompaniji govorili su i Tarik Karić, direktor IT-a, Anesa Budim Kovač, direktorica operacija, Armin Dinar, direktor razvoja biznisa, Alen Durgut, program arhitekta, te Lana Hadžimujić, Mirha Mirković, Mirjana Vuković, Amra Karić i Armin Brkić, inžinjering menadžeri u AP-u.

Kao i ranijih godina, povodom godišnjice kompanije je dodijeljena i AP Community Hero nagrada, koja se već dugi niz godina dodjeljuje herojima zajednice, osobama prepoznatim po svojim djelima kojima zajednicu čine boljim i radosnijim mjestom za življenje. 


Tokom ceremonije 14 konsultanata i konsultantica koji su nesebično dijelili svoje znanje i promovisali ključne vrijednosti AP-a su primili priznanje izvrsnosti. Prateći raniju praksu programa lojalnosti koja je konstanta u ovoj kompaniji, konsultanti i konsultantice koji su u ovoj godini napunili desetu godišnjicu rada su nagrađeni sa čekom od 10.000 KM. Ovo prilikom proglašeni su i novi AP ambasadori, koji su vođeni unutrašnjom motivacijom i omogućavaju nove prilike za zajednički rast.

"Globalna priča Authority Partnersa je započela prije 22 godine, a već 15 je prošlo otkako je kompanija počela s radom u Bosni i Hercegovini", započela je svoje obraćanje Amina Karić, direktorice AP-a. "Ovu godišnjicu počinjemo ponosno objavljujući da smo, u ovoj godini, otvorili i AP Tehnology Centar u Istanbulu. Počeli smo putovanje s vizijom i željom da postanemo autoriteti u kreiranju izvrsnih IT rješenja. Danas, snaga AP porodice je u preko 300 njenih članova koji rade na pet kontinenata i u 25 zemalja svijeta. Biti članom ove zajednice neprocjenjivo je iskustvo za sve koji žele prevladati izazove, rasti i napredovati - privatno i profesionalno, i biti dijelom globalne zajednice IT eksperata", zaključila je Karić i naglasila da velika zahvala za fantastično putovanje ide konsultantima Authority Partners za sve sjajne stvari koje su postigli zajedno. "Radujemo se nastavku ovog putovanja, koji vodi izvrsnosti, rastu i razvoju, stabilnosti i društvenoj odgovornosti, u mnogim godinama koje nam dolaze", rekla je Amina.

 

Priča o AP-u je započela sa 4 konsultanta voljna da se pridruže zajednici, a već nakon sedam godina je ovaj broj narastao do prve stotine profesionalaca i profesionalki pod okriljem AP-a. Samo tri godine kasnije je taj broj udvostručen. Godine 2014. je otvoren i AP Lab, a zajednica je u martu 2020. bogata i jaka sa preko 300 konsultanata. Danas, AP se uvrštava među najuspješnije i najprosperitetnije kompanije svog profila i globalno i u zemlji. Poštujući zajednicu iz koje potiče i u kojoj stvara, ova kompanija njeguje vrijednosti društvene odgovornosti. Između ostalog, i dodjelom Community Hero nagrade zaslužnim pojedincima i pojedinkama. 

U znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u zajednici, ove je godine nagrađen Tim Clancy, sada već legendarni bh. humanitarac. Clancy je inače stručnjak za održivi razvoj fokusiran na eko-turizam i okoliš. U regiju je došao na dobrovoljni humanitarni rad 1992. godine i od tada živi i radi na Balkanu, a novi dom je izgradio u Sarajevu. Vijest o nagradi je Tima zatekla na putu u Tuzlu gdje je, zajedno s Udruženjem Pomozi.ba, prije nekoliko mjeseci organizovao zimsko sklonište za migrante kojih je, kako kaže, mnogo na tuzlanskoj željezničkoj stanici. Video porukom se zahvalio na nagradi, rekavši da dolazi iz porodice irsko-američkog porijekla i da je to obilježilo i njegov rad i odnos prema zajednici.

"Mi smo Njujorčani i Njujorčanke - vatrogasci, policajci, učitelji i učiteljice, medicinske sestre. Oduvijek sam bio snažno posvećen služenju zajednici u kojoj živim. A Bosna i Hercegovina jeste moj dom u kojem živim već 27 godina, dom u kojem su rođena i moja djeca", rekao je Clancy. Komentarišući nagradu, podijelio je poučnu priču: "Jedini komentar koji, zapravo danas imam je priča o tome kako sam, prije nekoliko godina, razgovarao sa svojim prijateljem o jednom od svojih heroja, Nelsonu Mandeli. Prijatelj mi je tada objasnio da moramo biti vrlo pažljivi kada nekoga proglašavamo herojem, jer time impliciramo da ta osoba radi izvrstan posao koji oslobađa nas od odgovornosti da uzmemo svoj dio odgovornosti u tome. Zato, ne smatram sebe herojem, ali se svakako smatram osobom koja preuzima odgovornost da zajednicu u kojoj živi učini boljim mjestom. Hvala vam što ste mislili na mene i što ste obratili pažnju na ono što radimo. Sretan sam što ste prepoznali taj rad", zahvalio je Clancy na dodijeljenoj nagradi.

Authority Partners će, zaključeno je na ceremoniji, nastaviti stvarati izvrsnost u onome što radi i aktivno učestvovati u životu zajednice jer je, kako kažu, jedino to ispravan recept uspješnosti danas.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti