Vijesti

Autobuski terminal od danas na parkingu kod Doma zdravlja Ilidža

25.08.2008. 09:41 / Izvor: Oslobođenje

Obnova autobuskog terminala na Ilidži, projekat koji zajedno finansiraju Općina Ilidža i Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona, odvija se prema planu, pa bi se završetak mogao očekivati do 6. septembra, kazao je za Oslobođenje Nazif Babaić, pomoćnik načelnika za investicije Općine Ilidža.

“U naredna četiri dana autobusi će kretati sa parkinga preko puta Doma zdravlja Ilidža kako bi se terminal mogao asfaltirati, ali i zbog neophodne stabilizacije postavljenog asfalta. Nakon toga uslijediće i asfaltiranje pješačkih staza na terminalu“, naglasio je Babaić.

Ipak, iako će terminal biti otvoren 6. septembra, najviše zbog početka nove školske godine, posao za koji su zaduženi uposlenici KJKP Park tek će tada početi. Naime, osim rasvjete, planirano je i uređenje zelenih površina, postavljanje žardinijera sa niskim rastinjem, na kojima će se ujedno moći i sjediti, te sadnja drveća. Podsjećamo, u neposrednoj blizini tramvajskog stajališta planirana je i izgradnja javnog toaleta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti