Autoceste FBiH i slovenački DARS potpisali memorandum o saradnji

26.09.2013. 13:20 / Izvor: eKapija.ba
Autoceste FBiH i slovenački DARS potpisali memorandum o saradnji

"Potpisivanjem Memoraduma o saradnji sa slovenačkim DARS-om, po prvi put se uspostavlja saradnja između kompanija koje rade na izgradnji i upravljanju autocestom u BiH i Sloveniji", istakao je Ensad Karić.

U srijedu, 25. septembra, 2013. direktor JP Autoceste FBiH d.d. Mostar Ensad Karić i predsjednik Uprave DARS d.d. iz Slovenije Matjaž Knez potpisali su Memorandum o saradnji sa ciljem saradnje i razmjene informacija između upravljača autoputeva u Republici Sloveniji i Federaciji Bosne i Hercegovine, i na taj način unaprjeđenje usluga za korisnike njihovih mreže autoputeva. Potpisivanje ovog Memoranduma predstavlja konkretizaciju saradnje sa kolegama iz Slovenije koja postoji i od ranije, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

"Potpisivanjem Memoraduma o saradnji sa slovenačkim DARS-om, po prvi put se uspostavlja saradnja između kompanija koje rade na izgradnji i upravljanju autocestom u BiH i Sloveniji", istakao je Ensad Karić  objasniši da će ovaj memorandum omogućiti da se sa kolegama iz Slovenije razmijene znanja i iskustva u vezi sa građenjem, upravljanjem i održavanjem autocesta. "Siguran sam da ćemo i na ovaj način jačati odnose sa partnerima kada je u pitanju upravljanje autocestom dok će nam zajedničke edukacije i razmjena iskustva u pogledu upravljanja autocestom unaprijediti kvalitet naših usluga na zadovoljstvo krajnjih korisnika", zaključio je Karić.

Upravo se na razmjenu znanja i iskustva prilikom potpisivanja dodatno osvrnuo i Matjaž Knez, predsjednik Uprave DARS d.d. "Ovaj Sporazum pruža mogućnost da znanja i iskustva koja smo mi stekli proslijedimo drugim kompanijama za upravljanje cestama. Istovremeno na ovaj način i mi dolazimo do novih iskustava, znanja i infomacija prilikom razmjene među državama kao što su BiH i Hrvatska. Na taj način i mi možemo ta novostečena znanja širiti dalje prema Europi”, zaključio je Knez.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti