Vijesti

Automatska obrada podataka i u Tuzlanskog zračnoj luci

05.11.2007. 07:59 / Izvor: Fena

Od 31. decembra 2007. godine svi učesnici u zračnom prijevozu putnika u Evropi moraju primjenjivati princip automatske obrade podataka. Kako zračne luke u Tuzli i Mostaru još nisu uvele ovaj način praćenja, Vlada Federacije izdvojila je sredstva za nabavku ovog važnog sistema.

"Mi smo na jednom sastanku u Federalnom ministarstvu, s obzirom na rokove, dogovorili da formiramo zajedničku komisiju i raspišemo tender za oba aerodroma kako bi program nabavke i instaliranja opreme završio do predviđenog roka. Predviđena je i obuka ljudi", kazao je Enver Jukanović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Na tuzlanskom aerodromu u toku su radovi na montaži ostale nedostajuće opreme za terminalsku i toranjsku kontrolu letenja tako da bi do kraja godine, najavljuje direktor Jukanović, aerodrom ponovo mogao biti otvoren za letove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti