Autotex krenuo sa proizvodnjom autosjedalica od heljde

18.05.2015. 15:15 / Izvor: eKapija.ba
Autotex krenuo sa proizvodnjom autosjedalica od heljde

Kompanija Autotex iz Sarajeva krenula je sa proizvodnjom jedinstvenog proizvoda na našem tržištu- autosjedalica koje su punjene heljdom.

Kompanija Autotex iz Sarajeva krenula je sa proizvodnjom jedinstvenog proizvoda na našem tržištu-autosjedalica koje su punjene heljdom. Selma Terzić, menadžer prodaje u Autotexu, kaže za ekapija.ba da se radi o prirodnom organskom proizvodu koji se izrađuje se od 100 postotnog pamuka.

Proizvod rade u suradnji sa kompanijom sa Eko Heljda iz Raštelice koja se bavi proizvodnjom heljde.

Trenutno je u izradi pakiranje za ovaj proizvod tako da će se one naći po tržnim centrima i benzinskim pumpama kada sve to bude gotovo. Za sada se mogu kupiti u kompaniji Autotex i u Eko Heljdi na Ilidži.

Ideja je došla od Eko Heljde a do suradnje je došlo jer su u Autotexu, koji se bavi proizvodnjom autupresvlaka, do sada imali dosta potražnje za autosjedalicama od prirodnih materijala.

"Budući da je većina materijala koja se koristi za ove sjedalice u autoindustriji i kod nas uglavnom od sintetike ovo nam je bila odlična prilika da ponudimo nešto što će biti od kupcima koji puno vremena provode u automobilu", navodi Terzić.

Naime, tijekom ljetnjeg razdoblja sa ovim autosjedalicama vozači manje znoje, a ona ima i podršku za lumbalni dio kičme što olakšava dugotrajno sjedenje. Proizvod je, kako saznajemo, univerzalan i može se staviti na svako sjedište.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti