Avionska linija Doha - Sarajevo od 7. septembra

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Avionska linija Doha - Sarajevo od 7. septembra

11.03.2016. 16:42 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine pozdravlja zvaničnu najavu otvaranja direktne avionske linije na relaciji Doha – Sarajevo avioprevoznika Qatar Airways od 7. septembra 2016. godine.

Otvaranje avionske linije je konkretan rezultat posjete ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnatka Kataru (13. i 14. oktobar 2015. godine) i nedavne posjete emira Države Katar šeika Tamima Bin Hamada Al-Thanija Predsjedništvu BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine očekuje da će uspostava avionske linije značajno doprinijeti razvoju turističke i sveukupne privredne saradnje BiH i Katara i daljnjem razvoju prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine izražava nadu da će uskoro, u skladu sa razgovorima iz Dohe i Sarajeva biti stvoreni uvjeti za najavljeno formiranje katarskog Fonda prijateljstva iz kojeg bi se direktno podsticali poljoprivredni proizvođači, osnivanje novih firmi, kao i mala i srednja poduzeća. U skladu sa razgovorima sa katarskom stranom, djelovanje fonda je predviđeno na cijeloj teritoriji BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine će nastaviti sa aktivnostima na planu ekonomske diplomatije kao veoma važnom segmentu svoga rada.  

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti