Azel France nakon 30. septembra prestaje s prodajom Zarine odjeće

30.07.2012. 10:45 / Izvor: eKapija.ba
Azel France nakon 30. septembra prestaje s prodajom Zarine odjeće

Bosanskohercegovački lanac prodavnica tekstilne robe Azel France nakon 30. septembra ove godine prestaje prodavati odjeću poznatog španskog brenda Zara, potvrđeno je za eKapiju u ovoj kompaniji.

Azel je u proteklom periodu bio ekskluzivni distributer Zare za Bosnu i Hercegovinu, no nakon dolaska ove robne marke na tržište BiH, određen je rok do kada se odjeća sa potpisom Zare može prodavati u Azelovim radnjama.

Podsjećamo, prvi Zarin butik otvoren je mostarskom Mepas Mallu, najvećem tržnom centru u BiH koji je `ugostio` mnoštvo drugih poznatih tržišnih marki kao što su Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Armani, Burberry, Tom Tailor, Orsay i dr.

U Azel France-u naglašavaju da su poslovanje bazirali na prodaji outlet odjeće, proizvoda koji su dizajnirale i proizvele poznate modne kuće, a koji su ostali neprodati iz prošlih sezona ili predstavljaju višak proizvodnje. To im je omogućilo da odjeću prodavaju po daleko prihvatljivijim cijenama, od onih koji se nalaze u ekskluzivnim radnjama.

"Do kraja septembra prodavat ćemo Zarinu odjeću u našim prodavnicama, i to je zadnja informacijama koju imamo. Poslali smo zahtjev za produženje ugovora o distribuciji outlet odjeće, te sada čekamo odgovor", kazali su nam u Azelu.

S druge strane, najprodavaniji tekstilni brend na svijetu Zara, nakon Mostara, planira otvaranje butika i u Sarajevu i Banjaluci.

Sarajlije će Zarine kreacije moći kupiti trgovačkom centru ACS Airport Center Sarajevo, koji se treba graditi u blizini sarajevskog aerodroma, dok banjalučka lokacija još nije poznata.

Zara je dio holding kompanije Inditex, danas najveće tekstilne kompanije na svijetu koju je osnovao Amancio Ortega Gaona, modni dizajner i jedan od predvodnika Forbesove liste milionera.

N.Voloder

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti