B2 Kapital donosi na bh. tržište norveški model pružanja finansijskih usluga

15.03.2018. 10:24 / Izvor: Akta.ba
B2 Kapital donosi na bh. tržište norveški model pružanja finansijskih usluga

Kompanija posluje na principima osnivača, Grupe B2 Holding AS, sa sjedištem u Oslu.

Internacionalna kompanija B2 Kapital, koja nudi norveški model pružanja cjelovitih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima sinoć je u sarajevskoj Vijećnici predstavljena bh. javnosti.

Kompanija kako je istaknuto posluje na principima osnivača, Grupe B2 Holding AS , sa sjedištem u Oslu. Ured u Sarajevu su otvorili krajem 2017. godine, a već nekoliko godina djeluju na regionalnom tržištu.

Direktorica B2 Kapitala d.o.o Bosna i Hercegovina Lamija Selimović kazala je kako je njihov cilj nuditi najbolja rješenja i sarađivati dugoročno i na bh. tržištu.

"Firma B2 Kapital sa podrškom iz regije je došla na bh. tržište kako bi pomogla firmama, klijentima i finansijskim institucijama koje u cijeloj regiji imaju problema sa likvidnošću", kazala je Selimović.

Direktor B2 Holdinga za regiju centralne Evrope Ilija Plavčić pojasnio je djelatnost - otkupljivanje problematičnih dugovanja koje firme imaju kod banaka kako bi na dobrovoljnoj bazi, u dogovoru s dužnicima, došli do najpovoljnijih daljnjih rješenja po dužnike.

Pojasnio je kako je cilj da firme opstaju, a ne da idu u stečaj.

Direktor B2 Holdinga Olav Dalen Zahl kazao je da je za njihovu kompaniju, koja se od nordijskog područja proširila na baltičku regiju, Poljsku i ostali dio Evrope, najbitnija dobra reputacija na evropskom tržištu.

Dodao je kako kompanija postoji od 2011. na norveškoj berzi, a od danas je i firma iz Francuske pristupila Holdingu. 

"Trenutno djeluje u 22 države s 2.200 zaposlenih", istaknuo je Olav Dalen Zahl.

Predstavnici B2 Holding kažu kako oni nude klijentima fleksibilan pristup u rekonstruiranju dugova. Takav pristup kako navode, nerijetko rezultira i značajnom koristi za dužnika kojima je cilj, uprkos privremenim problemima, vratiti finansijski kredibilitet i status pouzdanog potrošača.

Naglasili su i kako B2 Holding usklađuje svoje strateške aktivnosti u skladu s prirodom duga i individualnom sposobnošću dužnika. Nudi široku paletu načina otplate dugova. Bez obzira na odabrani metod, najvažniji principi u radu su poštivanje etičkih i moralnih standarda, zaštita ugleda partnera i dobavljača i poštivanje prava dužnika.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti