Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Babić je uputila najkonstruktivniji prijedlog za pomoć bh. privredi

Grad Visoko iz dana u dan daje sve od sebe da ispoštuje sve naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i tako pomogne zabrinutim građanima i privrednicima.

28.03.2020. 08:42 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnica Amra Babić se u utorak zahvalila federalnom premijeru Fadilu Novaliću i Vladi FBiH za sve poduzete  aktivnosti i mjere na sprječavanju pandemije koronavirusa, a koje niži nivoi vlasti sprovode u djelo.

Njen prijedlog da vlade svih nivoa, sredstva koja su prva raspoloživa, među kojima su i grantovi političkim partijama, usmjeri za pomoć privrednicima. Na današnjoj press konferenciji Ureda za informisanje Vlade FBiH, premijer Novalić komentarisao je prijedlog gradonačenice Babić.

"Gradonačelnica Visokog Amra Babić je poslala, moram priznati, jedan od najkonstruktivnijih prijedloga. Elemenat koji tamo dominira je da svi moraju podnijeti teret. Ono što radimo mi kao Federacija treba da radi i kanton i općine. To je jako dobra osnova. Mi ćemo prednjačit, donosit ćemo mjere, a oni treba da ih slijede", kazao je premijer Novalić.

Grad Visoko iz dana u dan daje sve od sebe da ispoštuje sve naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i tako pomogne zabrinutim građanima i privrednicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti