Banja Luka: Mercator otvorio svoj najveći trgovački centar u BiH - Omogućeno zapošljavanje 350 radnika

08.05.2009. 11:34 / Izvor: Nezavisne novine
Banja Luka: Mercator otvorio svoj najveći trgovački centar u BiH - Omogućeno zapošljavanje 350 radnika

Slovenački trgovački lanac "Mercator" otvorio je 7. maja 2009. godine u Banjaluci svoj najveći trgovački centar u BiH.

"Mercator" je u gradnju modernog i savremeno opremljenog objekta, površine 41.500 metara kvadratnih, uložio 80 miliona KM, a time je omogućio i zapošljavanje 350 radnika.

Tržni centar su otvorili predsjednik Uprave "Mercatora" Žiga Debeljak, direktor banjalučke ispostave Damjan Davidović, premijer RS Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović.

Debeljak je nakon ceremonije svečanog otvaranja istakao da će se na policama banjalučkog "Mercatora" nalaziti više od polovine domaćih proizvoda, dok će preostalu robu uvoziti.

"Naša ideja je veoma jednostavna i jedinstvena u svakoj zemlji. Time što lokalne proizvode stavljamo na police i zapošljavamo lokalnu radnu snagu pridobijamo lokalne potrošače", rekao je Debeljak.

Direktor banjalučkog "Mercatora" je istakao da kvalitetnom i bogatom ponudom nastoje da zadovolje potrebe i želje potrošača u Banjaluci.

"Banjaluka je jedan od najprosperitetnijih gradova u BiH, a želimo da naš centar postane mjesto ne samo najpovoljnije, već i najugodnije kupovine", rekao je Davidović.

On je podsjetio da otvaranje banjalučkog "Mercatora" pruža velike mogućnosti regionalnim proizvođačima i distributerima.

Dodik je istakao da je "Mercator" jedna od najvećih regionalnih kompanija, a da njegov dolazak u Banjaluku znači veliki doprinos kulturi življenja i potrošnje.

"Otvaranje `Mercatora` je veoma dobar znak da RS podržava investicije, ali i signal povjerenja stranih investitora u RS", rekao je Dodik.

Gradonačelnik Davidović je ocijenio da je otvaranje "Mercatora" dobar signal za sve one koji žele da ulažu u Banjaluku i RS i podvukao važnost činjenice da je na policama tog tržnog centra svoje mjesto našao veliki broj domaćih proizvoda.

Novootvoreni tržni centar se prostire na dva nivoa, a veoma značajan dio zauzima hipermarket koji se prostire na 3.910 metara kvadratnih i u kojem je kupcima na usluzi 20 kasa. U "Mercatoru" su smještena 52 lokala, među kojima su multibrend prodavnica "Modijana", prodavnica sportske opreme "Intersport", kafe-bar, butici i igraonica za djecu. Pored toga, u "Mercatoru" se nalazi još 47 lokala u zakupu u kojima Banjalučani mogu da kupe mnoge svjetske brendove. Posjetiocima je, između ostalog, na raspolaganju i Poslovnica NLB Razvojne banke, koja će raditi od devet do 17 časova, te "Hemofarmova" apoteka. Kako bi kupcima obezbijedili što ugodniju kupovinu "Mercator" posjeduje i dvoetažnu garažu sa 610 parking mjesta.

Već na dan otvaranja "Mercator" je izazvao interesovanje velikog broja Banjalučana, a svečanosti su prisustvovali brojni istaknuti zvaničnici, privrednici i predstavnici javnog života RS.

Damjan Davidović, direktor banjalučkog "Mercatora", uručio je Miroslavu Gajiću, direktoru Centra za djecu s posebnim potrebama "Zaštiti me" iz Banjaluke, ček vrijedan 5.000 KM.

U "Mercatoru" su istakli da na ovaj način žele pokazati svoju namjeru da podrže razvoj lokalne zajednice u kojoj posluju i da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti