Banja Luka: Održan okrugli stol "Popravke ili prepravka? – analiza opcija razvoja lokalne samouprave u RS i FBiH"

04.07.2008. 14:28 / Izvor: eKapija.ba
Banja Luka: Održan okrugli stol 'Popravke ili prepravka? – analiza opcija razvoja lokalne samouprave u RS i FBiH'

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u Banjaluci, danas je održan okrugli sto na temu "Popravke ili prepravka? – analiza opcija razvoja lokalne samouprave u RS i FBiH" u sklopu kojeg je predstavljena istoimena studija. Organizator ovog događaja je Razvojna agencija Eda iz Banjaluke, a pokrovitelj je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Igor Radojičić.

U radu okruglog stola su učestvovali ministar uprave i lokalne samouprave gospodin Zoran Lipovac i ostali predstavnici Vlade RS, poslanici u Narodnoj skupštini RS, načelnici opština, predstavnici akademske zajednice, instituta, nevladinih i međunarodnih organizacija, saopćeno je iz Razvojne agencije Eda.

Na okruglom stolu je vođena stručna diskusija o raspoloživim opcijama teritorijalne i funkcionalne (re)organizacije lokalne samouprave u Republici Srpskoj, imajući u vidu prostornodemografske okolnosti, ekonomsko-finansijske implikacije, socijalno-političke procjene i neophodne intervencije u pravnoj regulaciji. Prihvatljivost pojedinih rješenja je procijenjena na osnovu ispitivanja stavova načelnika opština i poslanika u Narodnoj skupštini RS, čiji su rezultati prezentovani.

Učesnici su naglasili da su ovakve vrste analiza od ključne važnosti za donošenje strateških odluka u domenu javnih politika i da predstavljaju dobru osnovu za uvođenje postepenih i dobro pripremljenih promjena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti