Banja Luka: Svečana dodjela nagrade "Najmenadžer BiH" za tridesetak najuspješnijih menadžera i kompanija - Prioritet proizvodnim kompanijama koje su povećale proizvodnju i izvoz

09.12.2009. 12:43 / Izvor: Fena
Banja Luka: Svečana dodjela nagrade 'Najmenadžer BiH' za tridesetak najuspješnijih menadžera i kompanija - Prioritet proizvodnim kompanijama koje su povećale proizvodnju i izvoz

U Banjoj Luci će se 10. decembra 2009. godine, uz prisustvo oko 500 uspješnih menadžera, naučnih radnika i ljudi iz vlasti, obaviti tradicionalna, 21. po redu, Ceremonija uručenja najprestižnije nagrade "Najmenadžer Bosne i Hercegovine".

Nagradu će primiti tridesetak najzaslužnijih i najuspješnijih menadžera i kompanija, sa najboljim rezultatima u proizvodnji i uslugama i ukupnim poslovnim rezultatima ovoj godini, iz svih grana i oblasti privrede u Bosni i Hercegovini.

Također, bit će proglašen "Najnačelnik općine" u BiH, "Najministar BiH", najuspješniji u nauci, te najbanka i najosiguravajuća kuća.

Po tradiciji najviše priznanje Nezavisnog žirija bit će uručeno i ambasadoru Kraljevine Norveške, Janu Braathu, za doprinos razvoju prijateljskih i privrednih odnosa BiH i Norveške.

"Ovo je jedina relevantna menadžerska nagrada u regionu jugoiostočne i srednje Evrope, koju dodjeljuje Nezavisna agencija iz Zenice, časopis Euromanager i Evropsko udruženje menadžer", saopćeno je.

Veliki broj kompanija i menadžera u Bosni i Hercegovini je i u ovoj godini, i pored krize i recesije, zabilježilo vrlo uspješne rezultate. Nezavisni žiri će na ceremoniji u Banjoj Luci saopćiti odluke o dodjeli nagrada "Menadžer 2009. godine" po kategorijama mali, srednji i veliki biznis, te šampioni biznisa. Među nagrađenima su menadžeri i kompanije iz svih oblasti privrede.

Među njima su: Adil Pašić, UNIS Energetika Sarajevo, Miro Težulat, Ledo Čitluk, Muhamed Šaćiragić, Centrotrans Eurolines Sarajevo, Jakub Mesević, DP Drvo-promet Sarajevo, Milka Delja UNIS Fabrika cijevi Derventa, Nedžad Rešidbegović, BH Telecom, Amer Jerlagić, Elektroprivreda BiH, Dževad Kadrić, Tvornica transportnih uređaja Tuzla, Niko Budmir TOM Uskoplje - Gornji Vakuf, Senad Mustafić, Metalogradnja Konjic, Mile Atlagić AM Međugorje Banja Luka, Suhad Ećo, Ećo compani Sarajevo, Božo Przić, Mljekara Dukat i drugi.

Na svečanosti u Banjoj Luci bit će proglašen "Najmenadžer" i "Najkompanija 2009.", a dobitnicima će biti uručene "Zlatne plakete" i kristalne pozlaćene statue "Menadžer 2009."

Istog dana bit će održani i međunarodni Poslovni forum, gdje će na temu "Kuda i kako dalje u biznisu u 2010. godini" govoriti najuspješniji menadžeri, naučni radnici i političari, koji će tražiti konkretne odgovore na pitanje - kako obezbijediti bolje rezultate u biznisu u narednoj godini.

Prema odluci Nezavisnog Žirija, ove godine prioritet kod nagrađivanja imale su proizvodne kompanije iz Bosne i Hercegovine, koje su značajno povećale proizvodnju i izvoz.

"Većina tih kompanija radi isključivo za izvozno tržište Evropske unije, a čak dvadeset dva od 30 nagrađenih su iz oblasti proizvodnje", izjavio je Pane Škrbić, generalni direktor Nezavisne agencije i Direkcije za izbor menadžera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti