Banja Luka: Za Tehnološki biznis park zainteresirano više od 50 investitora

22.09.2011. 15:58 / Izvor: eKapija.ba
Banja Luka: Za Tehnološki biznis park zainteresirano više od 50 investitora

Na investicionoj konferenciji u Banjoj Luci danas su predstavljeni projekti ovog grada pod nazivom "Održivi energetski akcioni plan" i "Toplifikacioni sistem grada".

Šef Odsjeka za razvoj, evropske integracije i investicije u Administrativnoj službi grada Ljubica Milanović je na konferenciji navela da su ti projekti sastavni dio prezentacije Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, koje organizuje skup.

Milanovićeva je prezentovala i projekat grada Banja Luka o revitalizaciji tvrđave Kastel, a posebno je istakla cjelinu jedan projekta, koja podrazumijeva izgradnju luksuznog hotela, a predstavljen je i projekat garaža.

Za potrebe Konferencije pripremljen je promotivni materijal grada, a Gradska razvojna agencija je sačinila Katalog investicionih projekata.

Na dvodnevnoj konferenciji u Banjoj Luci učestvuju i predstavnici Gradske razvojne agencije koji predstavljaju Tehnološki biznis park, Sajamski centar, Stadion, Logistički distributivni centar, te Zelenu elektranu, kao i predstavnici Javnog preduzeća "Depot" sa projektom "Mehaničko-biološki tretman otpada", te drugim projektima za koje investitori imaju interes.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika, Jasne Brkić - Grad Banja Luka kroz srednjoročnu strategiju razvoja ima veoma značajne projekte za njegov budući razvoj.

"Danas je predstavljen projekat revitalizacije tvrđave ‘Kastel`, za koji u značajnoj mjeri imamo pripremljenu dokumentaciju. Investitorima je predstavljen i Tehnološki biznis park, kao jedna cjelina, gdje bismo svim zainteresovanim investitorima, sa već stvorenim preduslovima, otvorili mogućnost da investiraju i ulažu. Željela bih istaći da je Tehnološki biznis park, koji bi trebao biti u Ramićima, izvanredna prilika da se zaposli veliki broj mladih i nezaposlenih ljudi", kazala je Jasna Brkić, i dodala da prema informacijama koje ima postoji značajan interes. Osam stranih investitora su prijavljeni kao zainteresovani za Tehnološki biznis park, i više od 50 investitora kontinuirano već iskazuju interes i spremnost za ulaganje".

Prema njenim riječima, Grad Banja Luka će svim svojim kapacitetima, preko Centra za investicije, stvoriti potrebne preduslove i pružiti pomoć koju i domaći i strani investitori očekuju, kako bi u što većoj mjeri ubrzali procedure koje se moraju obaviti i tako dobili investicije i stvorili novu vrijednost i bolje uslove života.

Investiciona konferencija se održava održava u Banjoj Luci i na Mrakovici i na ovom skupu biće predstavljene mogućnosti ulaganja u četiri sektora - energetiku, metalsku industriju, turizam i preradu hrane.

eKapija/SRNA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti