Banjalučki "Cineplexx Palas" večeras otvara vrata za posjetioce

03.09.2020. 07:38 / Izvor: Nezavisne novine
Banjalučki 'Cineplexx Palas' večeras otvara vrata za posjetioce

Za gledaoce će biti drugačije to što će ih sačekati neko ispred kina da im pomogne da dezinfikuju ruke.

Banjalučki "Cineplexx Palas" večeras će otvoriti svoja vrata za posjetioce nakon šest mjeseci pauze izazvane pojavom pandemije virusa korona. Iz banjalučkog bioskopa ističu da prirpeme za prve posjetioce protiču sjajno te da su srećni što će vrata kino-sala otvoriti nakon višemjesečne pauze.

"Od 25. avgusta Institut za javno zdravstvo RS je proprisao preporuke za rad kina i mi planiramo da ih poštujemo i radimo s njima. Preporuke se tiču razdaljine između posjetilaca i grupa posjetilaca, nošenja maski, dezinfekcije ruku, nošenja rukavica za naše radnike, pleksiglasa i svih drugih stvari koje se tiču higijene, a koje su na veoma visokom nivou", istakla je Marina Popović, portparol "Cineplexx Palasa".

Ljubitelji sedme umjetnosti će ponovo moći uživati u omiljenim filmskim naslovima, ali će sam odlazak u kino biti nešto drugačiji nego u vremenu prije izbijanja pandemije.

"Za gledaoce će biti drugačije to što će ih sačekati neko ispred kina da im pomogne da dezinfikuju ruke. U samom objektu će biti obavezno nošenje maski, koje gledaoci mogu skinuti kada konzumiraju grickalice. Biće drugačije i to što gledaoci neće možda moći dobiti mjesto koje žele zbog razdaljine koju smo dužni poštovati između posjetilaca", istakla je Popovićeva.

Što se tiče same cijene karata za filmske projekcije, one ostaju na istom nivou na kojem su bile i prije šestomjesečne pauze.

"Na samom otvaranju ćemo reprizirati neke od filmova koje je trebalo da se emituju 12. marta, kao što je 'Bloodshot' i 'Invisible Man'. Pored toga imaćemo i starije filmove kao što su 'Sluga', 'Led', par dječjih filmova, a prikazaćemo i dva noviteta, među kojima je francuska komedija 'Deset dana bez mame'. Cijena ulaznica ostaje ista. Nema nikakvih promjena po tom pitanju", rekla je Popovićeva.

Napomenula je da je pred njima bio veliki broj izazova, ali da je najveći izazov držati svoja vrata zatvorena šest mjeseci.

"Veliki izazov je bio ne raditi šest mjeseci. Kada su pripreme za otvaranje u pitanju, nismo imali previše izazova, jer se kompletno građanstvo prilagodilo mjerama, a mi, kako smo među posljednjima u nizu koji otvaramo, dobijamo ljude koji su već upoznati sa svime, tako da je u tom nekom slučaju prednost što posljednji otvaramo, jer ne moramo upoznavati ljude s procedurom pošto su se oni na to navikli. Čak i mališani koji su se najbolje prilagodili ovome znaju kako da se ponašaju", zaključila je Popovićeva.

U narednim danima svoja vrata za ljubitelje filma u BiH trebalo bi da otvore i bioskopi "CineStar Cinemas".

(Foto: Nezavisne)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti