Banjalučki "Mikrofin" potpisao ugovor sa "VB Leasingom"

18.03.2008. 09:52 / Izvor: Nezavisne novine
Banjalučki 'Mikrofin' potpisao ugovor sa 'VB Leasingom'

Banjalučko "Mikrofin osiguranje", najmlađe osiguravajuće društvo u RS, sklopilo je juče svoj prvi značajniji ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i to sa lizing kućom "VB Leasing".

Ognjen Aleksić, direktor "Mikrofin osiguranja", nakon potpisivanja ugovora izjavio je da se aranžman odnosi na određeni broj polisa osiguranja na osnovu zahtjeva "VB Leasinga".

"Koncept lizinga je takav da period važenja ugovora o lizingu s krajnjim korisnikom pokriva čitav period osiguranja ako se radi o vozilu s kasko osiguranjem. Zainteresovani smo, takođe, da idemo s osiguranjem opreme i mašina od rizika loma i požara", kazao je Aleksić.

Slobodan Vujić, direktor "VB Leasinga", potpisani ugovor je ocijenio kao početak plodne saradnje između dvije finansijske kuće u narednom periodu.

"Mikrofin osiguranje", osnovano prije dva mjeseca, specifično je po tome što mu je osnivač istoimeno mikrokreditno društvo, te što se nije registrovalo za poslove auto-osiguranja, dominantnog vida osiguranja na domaćem tržištu.

"Nismo se odlučili na osiguranje od auto-odgovornosti, jer nismo htjeli da svoju energiju trošimo reagujući na loše stvari koje se dešavaju na tom tržištu, kao što je damping premijskog sistema", istakao je Aleksić.

Planovi tog osiguravajućeg društva odnose se na traženje klijenata u prvoj fazi među korisnicima usluga njihovog osnivača, a kasnije i ostalih.

"VB Leasing", koji se bavi finansiranjem pokretnina, prošlu poslovnu godinu je završio na trećem mjestu među lizing kućama u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti