Vijesti

Banjalučki "Mikrofin" potpisao ugovor sa "VB Leasingom"

18.03.2008. 09:52 / Izvor: Nezavisne novine

Banjalučko "Mikrofin osiguranje", najmlađe osiguravajuće društvo u RS, sklopilo je juče svoj prvi značajniji ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i to sa lizing kućom "VB Leasing".

Ognjen Aleksić, direktor "Mikrofin osiguranja", nakon potpisivanja ugovora izjavio je da se aranžman odnosi na određeni broj polisa osiguranja na osnovu zahtjeva "VB Leasinga".

"Koncept lizinga je takav da period važenja ugovora o lizingu s krajnjim korisnikom pokriva čitav period osiguranja ako se radi o vozilu s kasko osiguranjem. Zainteresovani smo, takođe, da idemo s osiguranjem opreme i mašina od rizika loma i požara", kazao je Aleksić.

Slobodan Vujić, direktor "VB Leasinga", potpisani ugovor je ocijenio kao početak plodne saradnje između dvije finansijske kuće u narednom periodu.

"Mikrofin osiguranje", osnovano prije dva mjeseca, specifično je po tome što mu je osnivač istoimeno mikrokreditno društvo, te što se nije registrovalo za poslove auto-osiguranja, dominantnog vida osiguranja na domaćem tržištu.

"Nismo se odlučili na osiguranje od auto-odgovornosti, jer nismo htjeli da svoju energiju trošimo reagujući na loše stvari koje se dešavaju na tom tržištu, kao što je damping premijskog sistema", istakao je Aleksić.

Planovi tog osiguravajućeg društva odnose se na traženje klijenata u prvoj fazi među korisnicima usluga njihovog osnivača, a kasnije i ostalih.

"VB Leasing", koji se bavi finansiranjem pokretnina, prošlu poslovnu godinu je završio na trećem mjestu među lizing kućama u BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti