Banjalučki startup najbolji u Evropi

20.05.2021. 11:29 / Izvor: Nezavisne novine
Banjalučki startup najbolji u Evropi

U konkurenciji 120 kompanija iz Centralne i Istočne Evrope.

Banjalučki startup Dwelt osvojio je prvo mjesto na Podim konferenciji u Sloveniji, u konkurenciji 120 kompanija iz Centralne i Istočne Evrope.

U finalnoj trci pored banjalučkog startapa učestvovala su i dva startapa iz Švicarske, te po jedan iz Njemačke i Rumunije.

Članovi žirija bili su stručnjaci iz najpoznatijih investicionih fondova u regionu i Zapadnoj Evropi, kao Speedinvest iz Austrije, Fil Rouge Capital kao i South Central Ventures.

Stefan Krneta, osnivač Dvelta, pojašnjava da je uslov za učešće da imate svoj proizvod.

" Nastupali smo sa svojim jedinim proizvodom -Platformom X. Boduje se proizvod, trzišni potencijal i tim koji stoji iza svega",  pojasnio je Krneta.

On je rekao da je ovo veliki uspjeh koji je došao u dobrom momentu.

" U budućnosti smo obavezni da u narednih godinu dana neko vrijeme provedemo u Londonu na značajnim habovima sa vrlo dobrim mentorima, pa onda u Austriji, a potom da pronađemo najboljeg mogućeg strateškog partnera za ulaganje", rekao je Krneta. 

Krneta dodaje da je cilj da se razvoj zadrži u Banjaluci, da se okosnica zadrži u Banjaluci, ali i da se zaposle biznis developeri u Evropi koji bi vodili biznis stranu priče.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti