Banjalučki Vigmelt bez konkurencije u sektoru proizvodnje metalnih proizvoda

22.06.2018. 10:34 / Izvor: Akta.ba

Nakon trideset godina uspješnog poslovanja Vigmelt je danas moderna firma sa proizvodnim pogonom na 3.000 m2 u Krupi na Vrbasu i upravom u Banja Luci.

Vigmelt je bh. kompanija sa tridesetpetogodišnjim iskustvom u proizvodnji i prometu metalnih proizvoda i galanterije različitih namjena. Svoje proizvode, osim na domaćem tržišti, plasiraju i u zemlje regije ali i svijeta, najviše su to Hrvatska, Srbija, Slovenja, Austrija, Njemačka i Italija.

Iz kompanije su za Akta.ba kazali da u narednom periodu najviše planiraju usavršiti i unaprijediti svoju proizvodnju u okviru arhivskog namještaja, jer se očekuje porast potražnje ovih proizvoda.

"Naše preduzeće raspolaže opremom i tehnološkim postupcima koji daju visok stepen adaptabilnosti, tako da je promjeniti proizvodni program u okviru tehnoloških mogućnosti veoma lako. To će se u narednom periodu naviše odnositi na arhivski namještaj kao što su arhivski ormari, stalaže, regali, kartotečni ormari, sigurnosni i vatrootporni ormari i još mnogo proizvoda za opremanje poslovnih, prodajnog i skladišnih prostora", rekli su iz Vigmelta.

Kompanija je nedavno dobila i posebno priznanje za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda u 2018. godini, za jedan svoj proizvod a riječ je o metalnom garderobnom ormaru.

Kažu kako u proizvodnji ovakvih proizvoda nemaju konkurenciju na domaćem tržištu.

"Iz više navrata smo shvatili da za naše proizvode, na našem tržištu, za nas ne postoji konkurencija, naravno izuzev pojedinih proizvoda iz uvoza. Mada ni to nije velika prijetnja, jer smo i tu u neku ruku u prednosti, u odnosu na uvozne proizvode, po rokovima isporuke, provjerenoj kvaliteti i mogućnosti izrade po mjeri kupca", rekli su u kompaniji.

Prošle godine razvili su i jedan i nov proizvod, u pitanju je metalni stambeni kontejner, za kojim vlada veliko interesovanje. Kažu kako će u narednom periodu veliku pažnju posvetiti i usavršenju proizvodnje datog proizvoda, te naći i nove kupce u EU.

"Stalno radimo na usavršavanju tehnika proizvodnje, osavremenjavanju mašinskog parka, povećanju kapaciteta proizvodnje, kao i edukaciji kadra u skladu sa najsavremenijim evropskim tokovima a sve u cilju boljeg pozicioniranja na tržištu. Naše dugogodišnje iskustvo garantuje vrhunske proizvode i usluge visokog kvaliteta, uz realne i konkurentske cijene, s opštim ciljem zadovoljavanja potreba potrošača. U svom poslovanju gradimo partnerske odnose sa našim kupcima, dobavljačima i zaposlenima", kažu iz kompanije.

Vigmelt je danas moderna firma sa proizvodnim pogonom na 3.000 m2 u Krupi na Vrbasu i upravom u Banja Luci.

Pogon je opremljen savremenim CNC mašinama za obradu lima raznih debljina.

U sklopu pogona nalazi se i lakirnica za elektrostatsko lakiranje-plastificiranje, koja pored savremenog dizajna garantuje visoku otpornost na uticaje spoljne sredine.

U periodu od 1991. godine do danas preduzeće je zapošljavalo od 5 do 75 radnika.

Njihovi proizvodi su namjenjeni kako raznim poslovnim subjektima iz oblasti industrije, građevinske djelatnosti, društvenim organizacijama, banaka i sl., tako i mreži veletrgovaca i maloprodaji.

Proizvodi se nalaze u mnogim objektima od značaja. Nedavno su završili opremanje zatvora u Istočnom Sarajevu sa garderobnim ormarima, tu su još banake koje imaju njihove trezore, škole, državne institucije u BIH su opremljene njihovim metalnim namještajem kao što su stalaže, arhivski ormari, arhivskim vatrootporni ormari i sl. Njihovim proizvodima opremljene su i benzinske pumpe u BIH i Hrvatskoj.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti