Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Banjaluka: Objavljen javni poziv za dodjelu 1,2 miliona KM podrške privrednicima

20.08.2021. 10:04 / Izvor: Akta.ba

Grad Banjaluka raspisao je Javni poziv za dodjelu subvencija poslovnim subjektima pogođenim krizom izazvanom virusom korona, kojima je u 2021. godini bio zabranjen ili ograničen rad.

Kako bi se, prije svega, očuvala radna mjesta i zadržala privredna aktivnost, Grad Banjaluka izdvojit će 1,2 miliona KM za podršku privrednicima sa teritorije grada, navedeno je u saopštenju.

Kako je predviđeno Javnim pozivom, hoteli, moteli i hosteli mogu da dobiju od 350 do 450 KM po sobi – u zavisnosti od broja zvjezdica, a turističke agencije, tur-operatori i izvođačka djelatnost najviše do 1.000 KM po zaposlenom radniku sa punim radnim vremenom.

Kada su u pitanju subvencije svadbenim salonima i noćnim klubovima mogu se odobriti sredstva u iznosu do 7.000 KM po poslovnom subjektu.

Javnim pozivom predviđene su i subvencije naknade za privremeno zauzimanje javne površine za postavljanje bašta ugostiteljskih objekata, i to iznosu od 100% naknade za mjesec mart i 30% naknade za ostale mjesece u toku 2021. godine.

U okviru podrške privredi, kroz Javni poziv obuhvaćene su i mjere za subvencionisanje iznosa komunalne takse za isticanje poslovnog imena onim subjektima kojima je bilo ograničeno ili otežano obavljanje djelatnosti, navedeno je iz Grada Banjaluka.

Sa ciljem ublažavanja negativnih posljedica na poslovanje, izazvanim pandemijom virusa, Grad Banjaluka se opredijelio da podrži i stare zanate u gradu do 1.000 KM po poslovnom subjektu.

Takođe, Javni poziv obuhvata i subvencije za saomozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim, uslužnim i trgovinskim djelatnostima na području grada, kako bi se pokrio dio troškova pri pokretanju vlastitog posla. Iznos subvencija je od 3.000 do 7.000 KM, zavisno od stručne spreme podnosioca zahtjeva.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se Odjeljenju za privredu.

Rok za podnošenje zahtjeva u kategoriji subvencija poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva, subvencija za samozapošljavanje i podršku starim zanatima u doba krize je 30 dana od dana objave Javnog poziva.

Rok za podnošenje zahtjeva za naknadu za zauzimanje javne površine i za subvencije u vezi komunalne takse za isticanje poslovnog imena je 31. decembra 2021. godine.

PODIJELI:

TAGOVI:

javni poziv

privrednici

banjaluka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti