BAT ostaje u Hrvatskoj

20.01.2021. 08:22 / Izvor: seebiz.eu
BAT ostaje u Hrvatskoj

Ostanak tvornice duhana koju je BAT kupio od Adris Grupe došao je u pitanje zbog akcizne politike Vlade.

Ako je vjerovati riječima premijera Andreja Plenkovića na Aktualnom satu u Saboru, ostanak tvornice duhana BAT u Kanfanaru ne bi trebao biti upitan.

"Mi smo u stalnom dijalogu s BAT-om i mislim da smo u razgovorima koje smo vodili pronašli rješenje koje će omogućiti da ova kompanija zadrži tvornicu i proizvodnju u Kanfanaru. Inače, 80 posto te proizvodnje ide za izvoz, što je dobro, rekao je Plenković, dodavši da će njegova Vlada time doprinijeti zadržavanju radnih mjesta i dati još jedan doprinos Istarskoj županiji", izvijestio je SeeBiz.eu.

"Kao što radimo dovršetkom Istarskog ipsilona, investicijama u pulsku bolnicu i brojnim projektima od turizma pa nadalje, a tako ćemo i nastaviti. Ne morate se brinuti. Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić ima nalog da to pitanje uskoro dođe i na sjednicu Vlade", rekao je Plenković, odgovarajući na pitanje saborskog zastupnika iz redova IDS-a Marina Lerotića.

Lerotić je odgovorio da se nada da će tako i biti.

"I da ćemo u Hrvatskoj uskoro početi stvarati poticajnu investicijsku klimu, jer ako budemo budućnost temeljili samo na novcu Europske unije i turizmu, onda ta budućnost nije svijetla", rekao je Lerotić.

Ostanak tvornice duhana koju je BAT kupio od Adris Grupe došao je u pitanje zbog akcizne politike Vlade, koja ne odgovara toj tvrtki, zbog čega je najavila mogući odlazak iz Hrvatske ako ne dođe do promjene.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti