Baupartner i Općina Lukavac u zajedničkim projektima

06.09.2018. 13:27 / Izvor: Akta.ba
Baupartner i Općina Lukavac u zajedničkim projektima

Općina Lukavac vrlo pažljivo sluša potrebe privrednika, pokušava da im služi na najbolji mogući način, te će nastojati da stvori što bolju klimu za investitore.

U kabinetu Općinskog načelnika Lukavca u srijedu je održan sastanak predstavnikom Baupartner d.o.o. na kojem je prisustvovao Općinski načelnik Edin Delić sa saradnicima i Eldin Hadžibegović.

Kako je kazao Hadžibegović, firma je osnovana prije sedam i po godina, a u Lukavcu egzistira unazad tri i po godine. U pitanju je fabrika za proizvodnju betonskih i čeličnih konstrukcija i trenutno zapošljava 180 radnika.

"Ja sam dvostruko obradovan. Prvo saznanjem o kakvoj se kompaniji radi, niz detalja ni sam nisam znao. To je kompanija koja se razvija, raste negdje u sjeni, ne eksponira se puno a već je izrasla u respektivan ekonomski resurs i općine i države. Ono što mi je posebno drago jeste da je kompanija porasla i da zapošljava veliki broj radnika. Ono što me posebno raduje je to što je ovo fabrika koja gradi proizvodne hale. Prošle godine Gračanica je bila mjesto sa najvećom gradnjom industrijskih objekata ali da je to ove godine Lukavac. S obzirom na to da oni imaju veoma respektabilan projektni biro, mi smo već otvorili neke mogućnosti zajedničke saradnje kada je u pitanju izgradnja nekih objekata koji bi odgovorili potrebama građana općine Lukavac“, kazao je Općinski načelnik Edin Delić.

Ovom prilikom, Općinski načelnik je predstavnicima iz Baupartner d.o.o. prenio čestitke na uspjesima koje su do sada napravili i uputio želje da Općinu vide kao najbolji servis njihovim potrebama.

Općina Lukavac vrlo pažljivo sluša potrebe privrednika, pokušava da im služi na najbolji mogući način, te će nastojati da stvori što bolju klimu za investitore i što bolje uslove za podizanje ekonomske aktivnosti na području općine.

Kako je istakao Hadžibegović, apsolutno su zadovoljni saradnjom sa svim službama u Općini Lukavac a posebno sa Službom za urbanizam, prostorno planiranje i investicije koja im uvijek izlazi u susret i brzo rješava njihove zahtjeve.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti