BBI banka podržala 4. studentski Sarajevo Innovations Festival (SIFI)

27.10.2020. 09:41 / Izvor: Akta.ba
BBI banka podržala 4. studentski Sarajevo Innovations Festival (SIFI)

Bosna Bank International (BBI) podržala je održavanje ovogodišnjeg, četvrtog po redu Sarajevo Innovations Festival (SIFi) i obezbjedila novčanu nagradu za pobjednika takmičenja.

Bosna Bank International (BBI) podržala je održavanje ovogodišnjeg, četvrtog po redu Sarajevo Innovations Festival (SIFi) i obezbjedila novčanu nagradu za pobjednika takmičenja. Inače, SIFI  je organiziralo matično udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo – STELEKS s ciljem promocije mladih inovatora iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i ostalih srodnih oblasti.

Najbolje inovativne ideje odabrao je stručni žiri koji je odlučio prvu nagradu dodijeliti Amaru Haliloviću sa ETF-a Sarajevo sa temom  "SLAM algoritam za višepogledni heterogeni sistem kamera." Drugo mjesto osvojio je Arnel Maksumić sa Mašinskog fakulteta u Mostaru, sa temom  "Primjena mjernih traka uz upotrebu Arduino mikrokontrolera pri detekciji, mjerenju i praćenju raznih mehaničkih veličina", dok je treće mjesto pripalo Damiru Haniću sa Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu za "Pilot projekat borbe protiv zagađenja zraka u velikim urbanim sredinama". Specijalno priznanje - Nagrada dr. Branislava Peruničić je pripala također Arnelu Maksumiću.

BBI banka kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala je rad SIFI sajma inovacija, a svojom podrškom pomogla je realizaciji ovog projekta koji je od velikog značaja za sve studente tehničkih fakulteta u BiH.

Inače, BBI je i organizator SBF Start-up Challenge-a, takmičenja (univerzitetskih) timova i biznis ideja koje ocjenjuje stručni žiri. To je takmičenje u znanju kroz koje se nastoji popularizirati poduzetništvo i promovisati pozitivne vrijednosti. Cilj projekta je podsticanje mladih ljudi da razmišljaju kako da postanu poslodavci, kako da unovče svoje znanje na tržištu kroz vlastite poduzetničke poduhvate, kako da pokrenu i vode vlastiti biznis.

Vjerujući da su mladi budućnost, koji će svojim idejama, preduzetničkim duhom, hrabrošću i odlučnošću izgraditi našu državu, BBI banka svakodnevno ulaže u iste, kroz navedene programe i učestalu saradnju na istim/sličnim projektima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti