Vijesti

BBI Leasing & Real Estate od sada BBI Real Estate d.o.o.

11.06.2009. 11:29 / Izvor: eKapija.ba

Na osnovu Rješenja Općinskog suda u Sarajevu od dana 02.06.2009. godine, došlo je do promjene naziva i sjedišta Društva BBI Leasing & Real Estate d.o.o. koje je osnovano u septembru 2005. godine.

Novi naziv Društva je "BBI Real Estate" d.o.o. za nekretnine Sarajevo, sa adresom Trg djece Sarajeva broj 1/VIII ( BBI Centar –VIII sprat). U skladu sa promjenom imena došlo i do promjene vizuelnog identiteta kompanije.

BBI Real Estate d.o.o. investitor je građevinskih projekata u BiH. Najveću investiciju ove kompanije predstavlja sarajevska shopping galerija BBI Centar, izgrađena u središtu grada, sa investicijom koja iznosi više od 70 miliona KM.

Osim pomenutog shopping centra, BBI Real Estate d.o.o. vodi izgradnju nekoliko stambenih objekata, od kojih je završen stambeni objekt u blizini Sarajevske pivare. U narednom periodu planirana je izgradnja 3 stambena objekta u Sarajevu na Mihrivodama (kolektivno stanovanje), jedan stambeni objekt rezidencijalnog tipa ispod Budakovića, te 2 stambena objekta u Nedžarićima.

Osnivači društva BBI Real Estate d.o.o. su Islamic Development Bank sa 53,94% kapitala, Abu Dhabi Islamic Bank sa 32,37%, Dubai Islamic Bank sa 13,66% i Bosna Bank International d.d. Sarajevo sa 0,03 % kapitala, navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti