Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

BD tvornica Cazin zapošljava najbolje talente u zemlji

25.05.2018. 14:13 / Izvor: Akta.ba

BD tvornica Cazin “CareFusion BH 335 d.o.o.” je brzo rastuća proizvodna kompanija, 100% izvozno orjentirana, sa više od 20 godina iskustva u medicinskoj industriji koja se nedavno pridružila BD-u i potpuno je integrirana u BD sistem poslovanja.

Kao svjetski lider u medicinsko-tehnološkoj industriji kompanija je u kontinuiranoj potrazi za mladim talentiranim inženjerima i veliku pažnju posvećuje najboljim talentima u regiji.

BD tvornica Cazin trenutno ima više od 380 radnika i najboljim aplikantima nudi stabilan posao, zdravo i sigurno radno okruženje, balans između rada i privatnog života, te priliku za lični razvoj i napredak u karijeri.

Larisa Duraković, voditeljica odjela ljudskih resursa, BD (CareFusion BH 335) kazala je u nedavnom intervjuu za Posao.ba da u narednom periodu nastavljaju s rastom ubrzanim koracima. 

"Prošle godine nam se pridružilo više od 180 novih zaposlenika i zaposlit ćemo 50+ zaposlenika u prvom kvartalu 2018. godine. Rast obima proizvodnje direktno utiče na porast broja zaposlenih kako na pozicijama operatera u proizvodnji, tako i na profesionalnim i menadžerskim funkcijama. Pored brojeva, kvalitet zaposlenih kandidata i struktura za nas predstavljaju izuzetno važan faktor. Također, ponosni smo na uključenost i različitost naših zaposlenika koji su nam se pridružili iz različitih dijelova BiH, kao i na činjenicu da su 94% naših zaposlenika žene", navela je ona. 

U većini kompanija najveća pažnja se posvećuje razvoju zaposlenika na višim pozicijama, ali CareFusion BH 335 d.o.o. nastoji da svima pruži iste prilike kroz programe stipendiranja studija za  direktne operatere, prilike da napreduju unutar iste grupe poslova, prilike za rotaciju posla ili pak prilike za učešće u projektima povećanja efikasnosti.

"Raditi u BD tvornici koja operira u BiH je zahtjevno i uzbudljivo, jer su očekivanja da radimo po najvišim standardima u svijetu, a pri tom vođeni jednom jedinstvenom svrhom - da unaprijedimo svijet zdravlja", ističe ona. 

Inače, kompanija će 7. juna 2018., u 13:00 sati u amfiteatru Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli prezentovati svoju tvornicu i žele upoznati studente Mašinskog i Tehnološkog fakulteta, kao i već diplomirane inženjere koji traže svoju poslovnu priliku i karijerni put.

Svi kandidati će moći popuniti prijavu za posao na licu mjesta, dok će talentirani studenti imati mogućnost da dobiju stipendiju tvornice i pridruže im se nakon završetka školovanja.

Također, najboljim studentima se pruža i mogućnost obavljanja prakse u trajanju od 5 dana u tvornici.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti