Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

BeHaBIOCert organizovao radionicu o pravilima organske proizvodnje

26.02.2016. 11:01 / Izvor: Akta.ba

BeHaBIOCert je u Varešu 16.02. 2016. godine održao radionicu "Pravila organske proizvodnje, važeće norme Evropske unije, sa posebnim osvrtom na organsku biljnu proizvodnju, organsko stočarstvo i pčelarstvo i preradu organskih proizvoda te postupak certifikacije".

Radionica je organizovana u okviru  projekta "Izgradne održive ekonomije kroz razvoj MSP i turističkih kapaciteta u Bosni i Hercegovini", koji implementira njemačka nevladina organizacija Help Hilfe zur Selbsthilfe e.V., a finansira Vlada Savezne Republike Njemačke u saradnji sa Općinom Vareš.

Radionica je bila veoma dobro posjećena i imala je uglavnom interaktivni karakter. Okupljeni poljoprivredni proizvođači su imali priliku da od tehničkog voditelja BeHaBIOCerta Ešrefa Maksumića te inspektorice Altijane Fejzić steknu osnovna teorijska znanja o organskoj proizvodnji i preradi, ali i praktična iskustva, kao i da postave svoja pitanja. Svi polaznici će dobiti potvrde o učestvovanju.

BeHaBIOCert će i u ovoj godini nastaviti svoje aktivnosti na edukaciji i certifikaciji na polju organske poljoprivrede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti