Bellisima i Bontex rade uniforme za svjetske brendove u hotelijerstvu

14.07.2015. 15:54 / Izvor: Akta.ba
Bellisima i Bontex rade uniforme za svjetske brendove u hotelijerstvu
OTVORI GALERIJU

BH firme udruženim snagama grabe korak sa svjetskim markama. Bellissima pored sopstvenog proizvodnog pogona posjeduje i savremeni sektor za dizajn, konstrukciju i tehničku pripremu koji prati kvalitetna i stručna radna snaga.

Bosanskohercegovačke kompanije Bellisima i Bontex udruženim snagama realiziraju projekat izrade uniformi za svjetske brendove iz oblasti hotelijerstva i gastronomije, uspješno ispunjavajući zahtjeve klijenata.

Kako se navodi u saopćenju Bellisime, na spomen izrade uniformi za gastronomiju i hotelijerstvo većina ljudi misli da je izrada takvih modela jednostavnija i prostija, ali su norme 100 posto propisane i odstupanja nisu moguća.

"Ukoliko naručioc definira da štep mora biti četiri milimetra onda to mora biti ispoštovano, debljina konca mora biti ona koja je definirana kao i nijanse koja je tačno određena i propisana. Upravo zbog navedenih činjenica izrada uniformi po narudžbi zahtjevan je posao koji iziskuje mnogo truda, ulaganja i znanja", navodi se u saopćenju.

Bellissima pored sopstvenog proizvodnog pogona posjeduje i savremeni sektor za dizajn, konstrukciju i tehničku pripremu koji prati kvalitetna i stručna radna snaga, jer, kako se navodi, "bez kvalitetnog tima ne bi mogli odgovoriti vrlo zahtjevnim normama i standardima svjetskih kupaca".

Bontex, sa druge strane, posjeduje proizvodni pogon sa 220 uposlenih koji već duži niz godina radi za poznate svjetske brendove kao sto su: Hauber, Luisa Cerano, Albiro Miklauzhof, Albiro Sumiswald, Schild, PKZ, Luca Maldini, Manor, Weder Meier.

Iz Bellisime navode da su ponosni na još jedan od pozitivnih primjera gdje BH firme udruženim snagama grabe korak sa svjetskim markama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti