Bema dobila 100.000 KM za zapošljavanje 40 radnika

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Bema dobila 100.000 KM za zapošljavanje 40 radnika

29.11.2017. 08:54 / Izvor: SRNA

Predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Milenko Milekić potpisao je jučer sa tehničkim direktorom Fabrike obuće "Bema" Marinkom Umićevićem ugovor o dodjeli 100.000 KM bespovratnih sredstava za zapošljavanje 40 radnika u fabrici "Bema" u ovoj opštini.

Milekić je naveo da je riječ o podršci zapošljavanju koju opština realizuje u okviru programa za podsticaj privrednog razvoja. 

""Bema" će dobiti po 2.500 KM po zaposlenom. Nadam se da ćemo do kraja godine zaposliti oko 100 radnika u okviru programa za podsticaj razvoja privrede", istakao je Milekić. 

Umićević naglašava da se broj zaposlenih radnika u Fabrici "Bema" u Mrkonjić Gradu stalno povećava. 

"Tih 40 radnika već rade, planiramo da do Nove godine zaposlimo još 30, a iduće godine još stotinu i time bi prva smjena bila kompletno zaokružena", rekao je Umićević.On je naveo da su ove godine u ovu fabriku uložili milion evra, u mašine i opremu.

"Sanirali smo je i to je sad fabrika za primjer. Ovdje su plate veće nego u Banjaluci, prosjek je skoro 600 KM plus prevoz, topli obrok i doprinosi. Tržište imamo, a počeli smo da radimo i domaću obuću", ističe Umićević.

Milekić je danas i sa Lukom Đurićem i Rankom Babićem potpisao ugovore o podsticaju njihovog samozapošljavanja, za šta će opština izdvojiti 10.000 KM. 

Korisnici sredstava imaju obavezu da registruju poslovnu djelatnost i da je obavljaju najmanje 24 mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti