Beogradska priznanja "Naj žena 21. veka" za tri poslovne žene iz BiH

03.12.2017. 11:16 / Izvor: Akta.ba
Beogradska priznanja 'Naj žena 21. veka' za tri poslovne žene iz BiH
OTVORI GALERIJU

U organizaciji "Airli-Novo+“ agencije i ove godine, 18. put po redu, održana je dodjela priznanja za uspješne žene iz različitih domena interesovanja.

Adisa Tufo, generalna direktorica sarajevske kompanije ČIP sistemi, Adriana Basara, novinarka i voditeljica RTRS-a i predsjednica Humanitarne organizacije "Budimo ljudi" i Enesa Đulić, vlasnica kompanije "Racks Production Bosnia" d.o.o iz Jajca dobitnice su priznanja "Naj žena XXI veka" Jugoistočne Evrope, koja se ove godine dodijelila u hotelu Zlatnik u Beogradu.

U organizaciji "Airli-Novo+“ agencije i ove godine, 18. put po redu, održana je dodjela priznanja za uspješne žene iz različitih domena interesovanja. Kako navode organizatori, priznanje ide u ruke ženama – za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, pojedinačnim osobama po kvalitetu, standardu – koje u svom poslovanju mogu konkurisati svjetskim brendovima.

Manifestacija „Naj žena XXI veka“ zauzima internacionalni značaj, po mnogo čemu opravdava epitet izuzetnog marketinškog događaja u ovom dijelu Jugoistočne Evrope. "Ovo je priča o njima, ‘naj ženama’ – o tome kako je njihovo ime postalo sinonim za profesiju kojom se bave", kazali su organizatori.

Da su društveno odgovorno poslovanje, politika kvaliteta, ali i lično usavršavanje prepoznatljivi dokaz je upravo Adisa  Tufo, koja ne samo da vodi uspješnu kompaniju i radi na modernizovanju poslovanja, već je i društveno aktivna, jedna je od osnivačica Regionalne asocijacije poduzetnica Poslovna žena, a svoj hobi – slikanje i pisanje uvodi i kao svoju poslovnu djelatnost. Moglo bi se reći da je direktorici ČIP sistema dodijeljeno je priznanje ljubav, strast, ali i upornosti koju ulaže u zajednicu u kojoj živi.

"Veliko je zadovoljstvo dobiti regionalno priznanje i pohvalu za posao koji obavljate. Ovo priznanje je dokaz da je zalaganje poduzetnica vidljivo", kazala je jedna od dobitnica, gđa. Adisa Tufo dodajući da nova poznanstva predstavljaju priliku koja može rezultirati novim saradnjama.

Tufo istovremeno ističe da se ovim priznanjem brišu geografske granice: "Umrežavanje je i najveći izazov za poduzetnike, a danas prelazimo granice i dokazujemo da našim radom raste i jača privredna slika cijelog Balkana. Naše zemlje su isuviše male da bi se mogle pretjerano istaći, ali zajedno možemo više", dodaje direktorica uspješne sarajevske kompanije.

Ove godine dodijeljeno je 27 priznanja za uspješne žene iz svijeta poduzetništva, medija, medicine, kulture i drugih oblasti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti