Bernard Arnault u jednom danu zaradio 5,1 milijardu dolara

Vijesti / SVIJET

Bernard Arnault u jednom danu zaradio 5,1 milijardu dolara

14.10.2019. 08:59 / Izvor: Tanjug

Bernard Arnault, predsjednik i izvršni direktor LVMH grupe, u čijem je vlasništvu 75 luksuznih brendova, uključujući Dior, Louis Vuitton i Henesi, u jednom danu zaradio je 5,1 milijardu dolara.

Nakon što je u srijedu objavljeno da je prodaja LVMH porasla za 17 odsto, cijena dionica kompanije je skočila za 5,6 odsto i Arnoovo bogatstvo lansirale na 99 milijardi dolara, piše Novac.hr.

Prema pisanju Forbsa, pariski konglomerat je najveći rast prodaje zabilježio u Hongkongu, uprkos protestima koji se održavaju u tom autonomnom kineskom gradu.

U posljednjem kvartalu prodaja je porasla za 12 odsto, i to većinom kozmetike.

Iz kompanije napominju da se to može pripisati nedavno otvorenoj prodavnici Sefora u Hongkongu.

Arno je u aprilu postao treći najbogatiji čovijek na svijetu. Ispred njega su najbogatiji čovjek na svijetu Džef Berouz iz Amazona, čije se bogatstvo procjenjuje na 107 milijardi dolara, i Bill Gates  iz Microsoft sa 105 milijardi dolara.

"Lansiranje proizvoda sada mora biti globalno da bismo bili uspješni. To zahtjeva i veća ulaganja. Ono što LVMH najbolje radi jest stvaranje poželjnih novih proizvoda i njihova prodaja širom svijeta", rekao je Arnault za Forbs u 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti