al
Bešlić: Radovi na izgradnji kolektora kasne, ali će biti završeni

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Bešlić: Radovi na izgradnji kolektora kasne, ali će biti završeni

05.04.2018. 12:47 / Izvor: Fena

Komentirajući izjavu švedskog ambasadora u BiH Andersa Hagelberga u kojoj je izrazio nezadovoljstvo što radovi na projektu izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru još uvijek nisu završeni, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je danas kako se s početkom radova kasnilo više od deset mjeseci te da se taj projekt radi i da će biti završen.

Naglasio je kako je izvođenje radova u toku i da švedski ambasador dolazi u Mostar naredni tjedan te da će ga o svemu tome informirati.

"Iskreno, i ja sam razočaran što to nismo završili do sada jer smo bili planirali", dodao je Bešlić, navodeći kako je logična zabrinutost ambasadora Švedske jer tamošnja vlada traži pravdanje za utrošena sredstva.

Švedska vlada je, kaže gradonačelnik, dala i dio sredstava za rad pročistača otpadnih voda, a tehnički prijem pročistača do danas nije završen, tako da je i to jedan od problema oko kojeg će razgovarati sa švedskim ambasadorom.

"Vjerujem da ćemo to, ipak, završiti, iako s određenim kašnjenjem, i da ćemo na kraju biti svi zadovoljni", poručio je gradonačelnik Mostara.

Ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg izjavio je u srijedu u Mostaru kako je nezavršetak radova na projektu izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru iritirajući za švedske porezne obveznike, koji su u taj projekt uložili 12 miliona maraka.

"To su pare poreznih obveznika Švedske i naravno da Švedska želi da vidi rezultat", kazao je Hagelberg, poručivši kako se lokalni političari moraju pod hitno angažovati kako bi se radovi na tom projektu konačno završili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti