Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Besplatan boravak u predškolskim ustanovama za djecu kojima je jedan roditelj preminuo od korone

08.04.2021. 16:24 / Izvor: Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo je usvojila Uredbu o dopuni uredbe o subvencioniranju boravka djece u predškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo, te omogućila besplatan boravak za djecu čiji je jedan od roditelja umro od posljedica bolesti COVID-19.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović je, tokom obrazlaganja ove tačke dnevnog reda, navela da je razlog za donošenje predložene uredbe sadržan u opredjeljenju Vlade KS za ublažavanje socijalno-ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa, i to posebno onih koje pogađaju najosjetljivije kategorije našeg društva – porodice i djecu.

"Dopunom Uredbe propisuje se da pravo na subvencioniranje boravka djece u predškolskim ustanovama u iznosu od 100% cijene boravka ostvaruju i djeca čiji je jedan od roditelja umro od posljedica bolesti COVID – 19", precizirala je ovom prilikom ministrica Prvulović.

PODIJELI:

TAGOVI:

predškolsko

korona

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti