al
Besplatan WiFi signal i u Pepelarima

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Besplatan WiFi signal i u Pepelarima

26.09.2018. 08:47 / Izvor: Akta.ba

Gradska uprava Zenice u saradnji s kompanijom "BH Telecom", uspješno je realizirala projekt uspostave WiFi HotSpot pristupnih tačaka. Od petka je besplatan WiFi postavljen i u mjesnoj zajednici Pepelari. Lokacija na kojoj je postavljena WiFi pristupna tačka je na objektu Društvenog doma. U okviru sporazuma sa kompanijom "BH Telecom" na području Grada ima ukupno 60 besplatnih WiFi HotSpot pristupnih tačaka, dok je taj broj u saradnji sa operaterima poput Telemacha, ZipZap i drugih dostigao broj od preko 80 lokacija.

"Drago mi je da smo i mještanima Pepelara omogućili da bar u nečemu budu ravnopravni sa ostalim mjesnim zajednicama, obzirom da je to najudaljenija mjesna zajednica u Zenici, koja je uz sve probleme, u proteklih dvadesetak godina bila i izuzetno zapuštena. Podsjećam da je riječ o predjelu koji ima izuzetne prirodne resurse i turističke potencijale, kojeg ćemo prvi put u istoriji, asfaltom povezati sa ostatkom svijeta. Projekat uspostave WiFi HotSpot pristupnih tačaka smo pokrenuli prije godinu dana s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana. Mnogo je naših sugrađana, a posebno djece i omladine u ruralnim naseljima, koji nemaju mogućnost priključenja interneta. Život je danas mnogo dinamičniji, internet je potreba i na ovaj način također pratimo evropske trendove. Sa razvojem mreže nastavit ćemo i u narednom periodu", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, pokretač ideje o uspostavi besplatnih WiFi tačaka na području cijele Zenice.

Na ovaj način, grad Zenica postao je jedan od prvih gradova u regionu, a i šire koji ima izuzetno rasprostranjenu mrežu besplatnog WiFi signala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti