Besplatno učešće kompanija iz BiH na poslovnom forumu u Milanu

19.01.2019. 08:31 / Izvor: Akta.ba
Besplatno učešće kompanija iz BiH na poslovnom forumu u Milanu

Confindustria je odabrala Njemačku, Maroko i zapadni Balkan kao partnerske oblasti za ovaj događaj.

Ambasada Italije u Sarajevu najavila je da će kompanije iz Bosne i Hercegovine moći besplatno učestvovati na Poslovnom forumu "Connext", koji će se održati u Milanu 7. i 8. februara.

Manifestaciju organizuje najveća italijanska poslovna asocijacija Confindustria koja predviđa učešće više od 2.000 kompanija i više od 5.000 posjetilaca. Fokus će biti na četiri tematske oblasti koje pokrivaju sve sektore ekonomske aktivnosti. Cilj je ponuditi besplatnu platformu za sastanke radi povećanja međunarodne trgovine i investicija. 

Confindustria je odabrala Njemačku, Maroko i Zapadni Balkan kao partnerske oblasti za ovaj događaj. Za kompanije u Bosni i Hercegovini učešće će biti besplatno i obuhvatit će prostor za sastanke i organizaciju sastanaka "B2B"  između kompanija. Osim toga, sve kompanije koje učestvuju će biti u mogućnosti da se registruju u povjerljivoj bazi podataka koja će tokom perioda od godine dana omogućiti, bez naknade, kontaktiranje svih prisutnih kompanija.

Prezentacijski događaj u Bosni i Hercegovini održan je 18. januara u rezidenciji Italije u prisusutvu Maria Monica Annibaldis, koja je došla iz Italije u ime Confindustria. Skupu su prisustvovale odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine koje su zainteresirane za povećanje trgovine s Italijom i ostatkom Evropske unije. FIPA, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredne komore RS i FBiH, kao i glavni inkubatori u cijeloj BiH, također su aktivno učestvovali i šire informaciju među članovima.

Učešće u Connext-u je otvoreno za sve zainteresirane kompanije, koje mogu posjetiti službenu web-stranicu događaja https://connext.confindustria.it/ radi  informisanja o načinu sudjelovanja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti