Bevanda: Svi u regiji imamo iste prioritete

26.08.2014. 08:41 / Izvor: eKapija.ba
Bevanda: Svi u regiji imamo iste prioritete

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda prisustvovao je danas u Cavtatu neformalnom susretu četiri premijera regije na kome su definirati zajednički ciljevi ka stabilnosti i gospodarskom napretku regije kroz jačanje regionalne suradnje

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda prisustvovao je danas u Cavtatu neformalnom susretu četiri premijera regije na kome su definirati zajednički ciljevi ka stabilnosti i gospodarskom napretku regije kroz jačanje regionalne suradnje uoči Summita u Berlinu.

"Ovaj susret predstavlja kontinuitet koji traje od stupanja na dužnost svih nas. Među premijerima vlada jedan iskren odnos koji doprinosi stabilizaciji i razvoju regije", rekao je predsjedatelj Bevanda.

Predsjedatelj Bevanda je dodao da svi u regionu imaju iste prioritete, a projekt Jadransko-jonske autoceste je projekat koji može donijeti dosta dobroga regionu i njegovom uvezivanju sa Europom. Istaknuo je da nakon današnjeg susreta sa ohrabrenjem ide u Berlin.

Neformalnom susretu premijera, pored predsjedatelja Bevande, prisustvovali su premijer Republike Albanije Edi Rama, Crne Gore Milo Đukanović i premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Predsjedatelj Bevanda će u četvrtak 28.8.2014. godine u Berlinu predvoditi izaslanstvo Bosne i Hercegovine na „Konferenciji šefova vlada, ministara vanjskih poslova i ministara ekonomskih poslova o Zapadnom Balkanu“ koju organizira kancelarka SR Njemačke Angela Merkel. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti