Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Bez popuštanja: Krizni štab FBiH predložio produženje aktuelnih mjera

15.06.2021. 15:28 / Izvor: Akta.ba

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva predložio je, na današnjoj sjednici, produženje aktuelnih mjera za narednih 14 dana.

"Podaci Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH pokazuju da su svi sedmični indikatori u padu (broj oboljelih, hospitaliziranih, broj osoba na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, te broj smrtnih slučajeva). Sedmodnevna incidenca na nivou Federacije iznosi sedam slučajeva/100.000 stanovnika. Međutim, iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH navode da je, uprkos značajnom poboljšanju epidemiološke situacije, i dalje potrebno pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja daljnjeg prijenosa virusa u zajednici", navodi se.

Također, podaci Zavoda za javno zdravstvo FBiH pokazuju da su dosad u Federaciji BiH jednom dozom vakcinisane 136.774 osobe, a drugom dozom 55.232 osobe.

"Prijedlog produženja mjera bit će dostavljen Vladi Federacije BiH na usvajanje", saopćeno je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti