Bezrezervna podrška NK Čelik, na potezu revizori i pravosuđe

03.06.2020. 08:54 / Izvor: Akta.ba
Bezrezervna podrška NK Čelik, na potezu revizori i pravosuđe

Aktuelna situacija u NK Čelik bila je tema sastanka gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, v.d. predsjednika NK Čelik Damira Bradaraca i članova UG "Robijaši 1988".

Aktuelna situacija u NK Čelik bila je tema sastanka gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, v.d. predsjednika NK Čelik Damira Bradaraca i članova UG "Robijaši 1988".

Gradonačelnik Kasumović i v.d. predsjednika Čelika Bradarac izrazili su nezadovoljstvo postupcima Takmičarske komisije i Izvršnog odbora NS/FS BiH koji su svojim odlukama "za zelenim stolom" u ponedjeljak trostrukom prvaku i dvostrukom osvajaču Kup-a BiH oduzeli status premijerligaša.

"Izražavam negodovanje na odluku Nogometnog saveza BiH koji je na zahtjev FS Republike Srpske prekinuo prvenstvo. Prije mjesec i po dana kod mene su bili ljudi iz NSBiH i tada sam im rekao da moje informacije iz Banja Luke govore, kako oni neće dati da se nastavi prvenstvo jer ovako Borac ide u Europu. Nažalost, to se obistinilo, politika je ušla u sport. Grad Zenica za sport godišnje izdvaja dva miliona KM, a stanje u NK Čelik je teško već godinama. I posljednji investitor je napravio neke nejasne poteze. Volim Čelik koji je sinonim našeg grada ali ne želim se petljati u rukovodeće strukture jer je to udruženje građana, kao stotine drugih. Nažalost bivša vlast, pa i moj prethodnik su toliko voljeli Čelik da se dole ni trava nije mogla saditi, niti igrati da se neko od njih ne pita. Grad Zenica platit će advokatski tim da istraži neregularnost i da se konačno podignu prijave protiv odgovornih za ovakvo stanje. Dok sam ja gradonačelnik, nećemo dati ni jedne KM dok se ne uradi revizija, za što smo spremni platiti revizorsku kuću i do 100.000 KM, koja će nam pečatom garantovati kome se i koliko dužno. Čelik je sinonim grada ali je težak bolesnik koji se 20 godina bori s tom bolešću i nije bilo izlaza. Uvijek su tu milioni dugova koje je neko napravio i zato pozivam pravosudne organe da ubrzaju istrage. Neka se sve ispita, pa i period kada sam ja bio predsjednik UO NK Čelik", između ostalog rekao je gradonačelnik Kasumović.

Grad Zenica protekle dvije godine redovno je plaćao reprogram poreznog duga NK Čelik prema Poreznoj upravi FBiH. Čak je uplaćeno oko 300.000 KM više sredstava, obzirom da Porezna uprava FBiH nije obavijestila Grad o prošlogodišnjoj suspenziji Sporazuma o reprogramu sa NK Čelik.

Jučerašnji sastanak učesnici su ocijenili konstruktivnim, te je i ovom prilikom potvrđena opredjeljenosti gradonačelnika Kasumovića i članova UG "Robijaši 1988" da se pronađe rješenje za spas Nogometnog kluba Čelik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti