BH Airlines i Croatia Airlines najsigurniji avio-prevoznici u regiji

13.01.2015. 09:31 / Izvor: eKapija.ba
BH Airlines i Croatia Airlines najsigurniji avio-prevoznici u regiji

​Sigurnost BH Airlines-a i hrvatske avio-kompanije ocijenjena je sa šest zvjezdica za sigurnost, zvjezdicu više od Adria Airwaysa i Air Srbije dok je Montenegro Airlines ocijenjen sa svega četiri zvjezdice.

Sigurnost BH Airlines-a i hrvatske avio-kompanije ocijenjena je sa šest zvjezdica za sigurnost, zvjezdicu više od Adria Airwaysa i Air Srbije dok je Montenegro Airlines ocijenjen sa svega četiri zvjezdice.

Ova visoka ocijena koju naša jedina domaća kompanija ostvaruje već treću uzastopnu godinu dolazi nakon rigoroznih provjera IATA-ine (International Air Transport Association) i EASA-ine (European Aviation Safety Agency) inspekcije. Sa nula pronađenih nepravilnosti, BH Airlines je uspio ostvariti i zadržati sigurnosni standard na kojem mu mogu pozaviditi i mnogo veće evropske kompanije.

Prema izvještaju, jedini razlog zašto BH Airlines-u nije dodijeljeno maksimalnih sedam zvjedica je zato što matična država kompanije nije postigla najviše ocjene prilikom provjera krovne kuće avijacije ICAO. Bosanskohercegovačka direkcija civilne avijacije dobila ocjenu nižu od maksimalne za svoju organizaciju i sistem istrage nesreće što se direktno odrazilo na rezulatat naše avio-kompanije.

Kontrolaletenja.net

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti