BH Airlines od ljeta leti i za Skandinaviju

10.01.2009. 11:20 / Izvor: Dnevni Avaz
BH Airlines od ljeta leti i za Skandinaviju

Direktor BH Airlinesa Nudžeim Rečica izjavio je za Dnevni avaz da krajem aprila očekuju nabavku novog aviona "boing 737" nakon što je krajem decembra potpisan ogovor o dokapitalizaciji bh. aviokompanije s turskim strateškim partnerom.

Podsjetimo, turska kompanija se obavezala da će osigurati pet miliona eura za lizing dva mlazna aviona boing 737. Jedna letjelica treba stići u ovoj godini, a druga u narednoj godini.

"U ugovoru s Turkish Airlinesom“ navedeno je da ćemo dobiti avion u roku od 90 dana nakon što zajednička kompanija počne raditi. Februar i mart su u avijaciji mrtvi mjeseci pa nema ni potrebe da letjlelice stignu ranije", ističe Rečica. Također je najavio i uvođenje nekoliko novih linija s novim avionom.

"Naljeto ćemo uvesti redovne letove za Kopenhagen i Geteborg iz Sarajeva, a možda i za Štokholm. Također, u narednih 15 dana ponudit ćemo i turističkim operatorima usluge na čarter letove mlaznim avionom tokom ljeta" kaže Rečica.

Naravno, mlazni avion bh. kompanije letjet će i za Istanbul, a narednih bih dana trebale biti dogovorene linije za dva grada u zapadnoj Evropi, ali još nije odlučeno o kojim je destinacijama riječ.

Prema njegovim riječima, više je varijanti, kao što su u Pariz, London, Brisel, Amsterdam...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti