Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Bh. kompanija Alma Ras i u doba pandemije pokazala svoju snagu

22.05.2020. 09:27 / Izvor: Akta.ba

S ublažavanjem mjera nadležnih kriznih štabova, većina uposlenika kompanije Alma Ras ponovo je na svojim radnim mjestima koja su imali i prije pandemije. Početkom naredne sedmice, očekuje se otvaranje svih maloprodajnih butika, te će tim "zaokružiti" svoje poslovanje u punom kapacitetu, tačnije u sastavu od 1160 uposlenih. Pored zaštite ovog značajnog broja uposlenih, akcenat je stavljen i na sigurnost kupaca, kroz određena pravila koja svi moraju poštovati. Značajno je spomenuti, da su na samom početku krize, u ovoj kompaniji donesena ograničenja u cilju sprječavanja eventualne zaraze, a koja su se pokazala kao veoma uspješna. 

Alma Ras tu nije stala, jer je s povratkom većine uposlenika svoje mjere dodatno proširila. Tako je pored obaveznog nošenja maski, povećane higijene zajedničkih prostorija, socijalne distance, u proizvodnju gdje je i najveći broj uposlenih, uvela termalne kamere i dezinfekcione tunele. Kako ističu iz ove kompanije, u procesu su dobijanja certifikata za proizvodnju ostale medicinske zaštitne opreme, što znači da su procesi proizvodnje usklađeni sa najvišim zdravstvenim i sigurnosnim aspektima.

"Zadovoljni smo činjenicom da smo i u kriznim situacijama pokazali zrelost, snagu i zajedništvo koje nam je omogućilo da nakratko svoju primarnu djelatnost preusmjerimo na šivanje maski koje su prijeko potrebne svima nama. Na ovaj način uspjeli smo zadržati skoro sva radna mjesta u BiH, te nastaviti redovne poslove za kupce u Švicarskoj, Italiji i Njemačkoj", istakao je Rasim Memagić, izvršni direktor kompanije Alma Ras.

Za vrijeme pandemije, koja je pokazala svoje nemilosrdno lice prema privredi kako BiH, tako i mnogobrojnih evropskih zemalja i svijeta, Alma Ras uspjela je još jednom opravdati epitet društveno odgovorne kompanije.

U prethodnom periodu svoju nesebičnu pomoć pružila je stanovnicima BiH, udruženjima kroz finansijsku podršku - prvenstveno onima čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje socijalno ugrožene populacije. Proizvela je i podijelila više od 50.000 zaštitnih maski svojim sugrađanima, državnim institucijama, zdravstvenom sistemu, te svojim poslovnim kooperantima. 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Alma Ras

pandemija

Rasim Memagić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti