Bh. kompanije ostvarile direktan kontakt sa bavarskim

01.07.2019. 13:52 / Izvor: Akta.ba
Bh. kompanije ostvarile direktan kontakt sa bavarskim
OTVORI GALERIJU

Program putovanja sastojao se od stručnih predavanja, posjeta firmama i referentnim objektima.

U okviru programa za unapređenje saradnje "Bayern - Fit for Partnership" Predstavništvo njemačke privredne komore u BiH boravilo je protekle sedmice na studijskom putovanju u Bavarskoj na temu "Modernizacija turističkog sektora" zajedno sa četrnaest kompanija iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz AHK BiH.

Program putovanja sastojao se od stručnih predavanja, posjeta firmama i referentnim objektima.

Prvi dan programa za unapređenje saradnje "Bayern - Fit for Partnership" počeo je uvodnim izlaganjem u Bayern Tourismus Marketing GmbH gdje se delegacija upoznala sa načinom promocije turističke ponude Bavarske.

Drugi dan programa bh. delegaciji je predstavljen turizam u bavarskoj i regiji te su predstavnici posjetili najstariji i najveći nacionalni park Bayerischer Wald. 

Treći dan programa za unapređenje saradnje delegacija je posjetila Hotelkompetenzzentrum GmbH.

Preko 15 bavarskih kompanija iz oblasti hotelske industrije je predstavilo svoje usluge i proizvode predstavnicima kompanija i institucija iz Bosne i Hercegovine.

U nastavku programa je u izložbenom salonu organizovan kućni sajam na kojem su bh. učesnici na izložbenim štandovima bavarskih kompanija imali mogućnost voditi individualne razgovore, ostvariti direktan kontakt i postavili temelj za buduću poslovnu saradnju.

Studijsko putovanje realizovano je pod pokroviteljstvom Bavarskog ministarstva za privredu, razvoj i energiju, a organizacijski partneri u Njemačkoj su Društvo za unapređenje privredne saradnje Bavarske "Вауегп International GmbH", te firma TUM-Tech GmbH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti