Bh. kompanije predstavljene na Međunarodnom transportnom forumu u Leipzigu

25.05.2018. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Bh. kompanije predstavljene na Međunarodnom transportnom forumu u Leipzigu

Ministarstvo transporta i komunikacija BiH u periodu od 23. do 25. maja 2018. godine učestvuje na Internacionalnom Sajmu transporta u Leipzigu.

Međunarodni transportni forum (ITF) je godišnji transportni forum koji se održava od 23.-25.05.2018.godine u Leipzigu. ITF je najveće svjetsko okupljanje ministara transporta i globalno tijelo za sve vidove transporta.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao asocijacija privrednika sa čitavog područja Bosne i Hercegovine je izlagač na Samitu i predstavlja bh. proizvodne i uslužne potencijale, posebno autoindustrije i servisne provajdere.

Po prvi put, Bosna i Hercegovina ima priliku da prezentira domaće kompanije u cilju plasmana njihovih proizvoda i usluga na nova tržišta. Tako su na izložbenom kroz printane materijale i video prezentacije predstavljene kompanije Surtec-Eurosjaj d.o.o. Konjic, Mann+Hummel BA d.o.o. Tešanj, Saraj - komerc d.o.o. Gornji Vakuf Uskoplje, Info Studio d.o.o. Sarajevo.

Samit je mjesto gdje se održava preko značajan broj bilateralnih razgovora između zemalja članica iTF-a, a što jeste cilj učestvovanja Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Fokus Samita je na sigurnom i bezbjednom transportu, a koji se odnosi na prijevoz putnika, tereta i servisne provajdere. Transportni sistem koji je siguran i pouzdan omogućava da se putnici voze bez straha, a da se roba isporučuje na pouzdan i efikasan način.

Na ministarskim panelima obuhvaćen je niz iznimno važnih tema, od mjera za unapređenje cestovne sigurnosti, do mjera za povećanje sigurnosti u željezničkom i zračnom prometu, a također i mjera za prevladavanje barijera za siguran i efikasan međunarodni cestovni prijevoz.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti