Bh. konzorcij - Proizvođači policijske opreme podržavaju sindikalce

28.10.2019. 11:50 / Izvor: Fena
Bh. konzorcij - Proizvođači policijske opreme podržavaju sindikalce

Po riječima predstavnika Konzorcija Harisa Sejdića proizvođači neupitno staju uz sindikalce.

Bosanskohercegovački konzorcij policijske i vojne opreme daje podršku sindikatima policijskih organa u BiH u njihovim nastojanjima da policijski službenici dobiju najkvalitetnije uniforme i opremu.

Po riječima predstavnika Konzorcija Harisa Sejdića proizvođači neupitno staju uz sindikalce, jer je jedini ispravan čin da čuvari javnog reda i mira budu optimalno opremljeni.

"Opremanje zaštitnika bh. građana, odnosno policijskih službenika ne može, niti smije biti problem. Podržavamo nastojanja sindikata da policija dobije profesionalnu i učinkovitu opremu, a kako bi spremno odgovorila svim izazovima sa kojima se susreću", rekao je Sejdić.

Istakao je da opremljenost policije mora biti na visokom nivou, a uniforme obavezno adekvatne i kvalitetne.

"Mišljenja sam da bi transparentna i ravnopravna konkurencija na tržištu omogućila da policajci imaju najkvalitetniju opremu, a uz to će i izdvajanja iz budžeta za te namjene biti manja, nego što je slučaj sada kada konkurencije nema ili je nedovoljna", dodao je Sejdić.

Bh. konzorcij policijske i vojne opreme poziva nadležne da kroz parlamente i vlade donesu odluke koje će olakšati obavljanje  policijskih poslova i zadataka, saopćeno je iz tog konzorcija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti