Bh. modni brend Revolt Clothing i Mate Rimac ozvaničili saradnju

26.03.2019. 10:39 / Izvor: Akta.ba

Ova saradnja je nedavno i ozvaničena kada je kompanija Mate Rimca premijerno predstavila novi model svog električnog bicikla - Greyp G6.

Bosanskohercegovački modni brend Revolt Clothing, ostvario je saradnju sa kompanijom Greyp Bikes iz Hrvatske, kćerkom kompanije Rimac Automobili.

Ova saradnja je nedavno i ozvaničena, kada je kompanija Mate Rimca, u prepunoj sali Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu, premijerno predstavila novi model svog električnog bicikla - Greyp G6.

Sarajevski dizajner Miran Lazić, dio tima Revolt Clothing-a za Akta.ba je kazao da je Revolt Clothing već dugo godina prepoznatljiv brend kako na bh. tako i na reginalnom tržištu, i nakon brojnih saradnji koje su do sad ostvarili sa raznim vodećim brendovima veliko je zadovoljstvo da je kvalitet njihovog brenda prepoznao i Mate Rimac, za kojeg su izradili posebne jakne.

"Za jedan ovako važan događaj, a na zahtjev kompanije, napravili smo specijalnu kolekciju Greyp jakni kao dio opreme novog modela električnog bicikla Greyp G6. Revolt Clothing ima dosta uspješanu poziciju kako u našoj zemlji tako i na drugim tržištima. Saradnja sa kompanijom Rimac nam je posebno važna, jer se radi o jednoj vrhunskoj kompaniji koja je prepoznala naš kvalitet i koja će nam sigurno otvoriti neka druga tržišta i projekte", kazao je Lazić.

Revolt Clothing je bh. brend nastao 2010. godine u Sarajevu a inspirisan je grafičkim dizajnom, grafitima i generalno uličnom subkulturom, a uskoro planiraju i otvorenje svog prodajnog concept store-a u Sarajevu.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti