Bh. PR agencija "Pristop BH" osvojila drugo mjesto na prestižnom festivalu "Golden Drum"

08.10.2009. 14:44 / Izvor: eKapija.ba
Bh. PR agencija 'Pristop BH' osvojila drugo mjesto na prestižnom festivalu 'Golden Drum'

Sabina Duman, Adnan Hadžihasanović, Lejla Softić i Vildana Ovčina

Pristop BH osvojio je nagradu "Silver Drum" za drugo mjesto na prestižnom "Golden Drum" festivalu u kategoriji PR-odnosa s javnošću, podkategorija "Javni angažman i sudjelovanje" sa projektom "AmCham BiH kampanja zaštite intelektualne svojine" pod vodstvom Sabine Duman kao projekt menadžera.

"Golden Drum" festival je otvoren za sve agencije, oglašivače, dizajnerske i produkcijske kuće i druge koji su uključeni u kreaciju produkcije marketing komunikacija a od ove godine uveo je i kategoriju odnosa s javnošću. U podkategoriji "Javni angažman i sudjelovanje" učešće su uzele ukupno 24 zemlje svijeta sa 116 prijava, a nagradu "Golden drum" u navedenoj podkategoriji osvojio je "Leo Burnett Beirut" iz Libanona sa projektom "Khede Kasra – Women Empowerment Program".

Komitet za zaštitu prava intelektualne svojine, koji djeluje pri Američkoj privrednoj komori BiH, je u saradnji sa Institutom za intelektualno vlasništvo u BiH proveo kampanju sa ciljem da podigne razinu javne svijesti o važnosti zaštite intelektualnog vlasništva na viši nivo i potakne na veću regionalnu suradnju kada je riječ o zaštiti prava intelektualnog vlasništva. Pripremljeno je i distribuirano po osnovnim školama u BiH 145.000 primjeraka stripova namijenjenih djeci, koji na zanimljiv i zabavan način tretiraju ražličite forme prava intelektualne svojine.

Održavanjem specijalnog školskog sata u tri grada Bosne i Hercegovine - Sarajevu, Banja Luci i Mostaru – 24. aprila 2009. godine obilježen je svjetski Dan zaštite intelektualne svojine. Gosti predavači u Sarajevu bili su NJ.E. Charles English, Ambasador SAD-a u BiH, Almas Smailović iz grupe Erogene zone, Lidija Vignjević, direktorica Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, mladi bh. glumac Moamer Kasumović i Mirsad Purivatra, direkcija Sarajevo Film Festivala, u Banja Luci Heidi-Hakone Louise Jovanović, voditelj odjela Američke ambasade BiH u Banja Luci i Igor Vukojević te u Mostaru Jovan Šarac, zamjenik direktora Instituta za intelektualno vlasništvo BiH i Vesna Hlavaček.

"Ovo je velika nagrada prvenstveno za Pristop BH i članove našeg tima ali svakako i za PR industriju u Bosni i Hercegovini koja u vremenu ekonomskog oporavka o kojem svi govorimo u posljednje vrijeme igra važnu ulogu. PR industrija je samo jedna od alatki koja može i treba pomoći domaćim i internacionalnim kompanijama u postizanju produktivnijih rezultata i prepoznatljivosti. Drago mi je da postoje takmičenja ovog tipa koja pomažu nama PR stručnjacima da utiču na razvoj ove grane. Pristopu BH ovo je samo jedan od poticaja da i u budućnosti nastavi pozitivno poslovanje i uvijek bude na usluzi svojim klijentima. Koristim priliku da se zahvalim AmChamu BiH i Ambasadi SAD-a u BiH", izjavio je Samir Korić, direktor agencije Pristop BH d.o.o..

Lejla Hadžiabdić, Anti-Piracy Manager u Microsoftu BiH i predsjedavajući IPR Komiteta u AmChamu istakla je: "Ovako značajno priznanje u jakoj konkurenciji je samo još jedan dokaz značaja, ali i kvaliteta naše kampanje. Posebno mi je drago da smo pokazali da partnerstvo javnog i privatnog sektora u oblasti značajnoj za BiH, kao što je zaštita prava intelektualne svojine, donosi rezultate. Ova nagrada nam je svima dodatni poticaj da nastavimo sa aktivnostima usmjerenim na podizanje svijesti o zaštiti prava intelektualne svojine kao značajnom preduslovu za priključenje BiH EU integracijama, daljem razvoju kreativnog i naučnog potencijala u BiH, te promicanju inovacija. Posebne zahvale moram uputiti Ambasadi SAD-a u BiH i NJ. E. Charlesu Englishu, ambasadoru koji je uzeo aktivno učešće u kampanji i svim ostalim sudionicima kampanje. Željela bih se također posebno zahvaliti Pristop-u na uloženom entuzijazmu i energiji i čestitati im na ovom priznanju. I na kraju želim naglasiti da će Microsoft BiH i dalje biti aktivni sudionik ovakvih i sličnih aktivnosti i tako doprinositi daljem razvoju sigurnog tržišta u BiH".

"Veliko je zadovoljstvo vidjeti da je naša aktivnost, osim što je naišla na dobar odziv u BiH, prepoznata i u široj regiji. Želim se prije svega zahvaliti svim članovima AmChama na zaista nesebičnoj podršci koju su dali ovoj kampanji. Ne mogu a da ne spomenem izvrsnu saradnju koju smo ostvarili sa Institutom za intelektualno vlasništvo BiH i EUIPR projektu, koji su bili odlični partneri i zagovornici ove kampanje. Ovo značajno priznanje djelimo sa svima koji su bili s nama, a posebno sa školama u BiH koje su se rado odazvale našem pozivu da sudjeluju u kampanji. AmCham u BiH će i dalje nastaviti podržavati slične projekte, a vjerujem da će ova nagrada biti samo još jedan dodatni motiv za dalji angažman u različitim oblastima koje mogu poboljšati kako život običnih ljudi, tako i poslovnu klimu u BiH", izjavila je Violeta Čibukčić, izvršna direktorica AmChama u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti