BH Telecom želi saradnju s bankama u domenu prihvata platnih kartica

10.04.2020. 11:30 / Izvor: Akta.ba
BH Telecom želi saradnju s bankama u domenu prihvata platnih kartica

BH Telecom d.d. Sarajevo objavio je javni poziv komercijalnim bankama u Bosni i Hercegovini

BH Telecom d.d. Sarajevo objavio je javni poziv komercijalnim bankama u Bosni i Hercegovini da iskažu interes za poslovnom saradnjom u domenu prihvata platnih kartica putem mobilnih aplikacija.

Kako se navodi u pozivu, banka dužna dostaviti izjavu da je, u trenutku odgovora na ovaj javni poziv u mogućnosti pružiti uslugu prihvata domaćih i stranih platnih kartica unutar mobilne aplikacije, putem REST API-a, te spremna omogućiti testno korištenje servisa. 

Također, potrebna je lista platnih kartica koje podržava svojim payment gateway-om (Visa, Master Card, Diners, America, itd), tehničku specifikaciju i komercijalne uslove za korištenja navedenog servisa, modalitete poslovne saradnje, te dodatne informacije o uslugama banke, koje bi mogle unaprijediti servis prihvata domaćih i stranih platnih kartica unutar mobilne aplikacije BH Telecoma (obročna otplata za korisnike Banke, Card on File i sl).

Svi dokumenti trebaju biti originalni i potpisani od strane ovlaštene osobe te prevedeni na jedan od službenih jezika u BiH od strane sudskog tumača.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti