BIGMEV vodi bh. privrednike u Kodžaeli: Tursko tržište otvoreno za BiH

17.09.2018. 12:12 / Izvor: Akta.ba
BIGMEV vodi bh. privrednike u Kodžaeli: Tursko tržište otvoreno za BiH

Poslovne susrete organizuje ABIGEM , Istočna Marmara i Trgovinsko industrijska komora Kodžaeli.

Bigmev organizuje odazak bh. privrednika na Sedme međunarodne poslovne susrete koji će održati u Kodžaeli uTurskoj od 31. oktobra do 1. novembra ove godine.

O mogućnostima posjete ovim susretima direktor BIGMEVA u BiH Samir Vildić, upoznao je privrednike USK u okviru Ekobisa.

Kako je kazao za poslovni portal Akta.ba poslovne susrete organizuje ABIGEM , Istočna Marmara i Trgovinsko industrijska komora Kodžaeli u saradnji sa brojnim međunarodnim organizacijama  za podršku biznisu iz Evrope i šire.

"Organizovanje ovih poslovnih susreta implementira se kao dio aktivnosti Evropske poduzetničke mreže (EEN), najveće svjetske mreže zapodršku firmama u oblasti međunarodne saradnje. Match4Industry je dio jedinstvenog koncepta 'obavljana posla na terenu' koji omogućava održavanje ciljanih sastanaka firmi na jedan (B2B) u okviru sajamskih događaja kao i posjete kompanijama i održavanje sastanaka u njihovim prostorijama. Na ovogodišnjem događaju očekuje se više od 350 izlagača i oko 40.000 posjetitelja", kazao je Vildić.

Sektori područja interesa su: automobilska industrija, metali i mašine/uređaji, plastika i guma, hemijska industrija (automobilske boje, premazi i zaštita), građevinarstvo i građevinski materijali, energija, okoliš, elektrika i elektronika, informaciono-komunikacione tehnologije, žensko poduzetništvo....

Vildić je pojasnio kako organizator pokriva smještaj učesnika (noćenje sa doručkom za tri noći u hotelu sa pet zvjezdica), ručkove, osvježenje i gala večera, lokalni transferi do mjesta sastanka, prevod (engleski, turski, bosanski), stručna asistencija prije, za vrijeme i nakon događaja.

"Učesnici individualno snose troškove transporta na relaciji BiH – Turska, naknadu zaučešće na sajmu u visini od 111,15 KM (sa PDV-ov) po učesniku", rekao je Vildić, te napomenuo kako se mogu iz jedne firme prijaviti dvije osobe, a prijave i uplate se podnose BIGMEV-u.

Nekoliko riječi je rekao i o BIGMEVU koji već osam godina postoji u BiH  i koji kontinuirano radi na spajanju firmi dvije zemlje, kao i važnosti prisustvovanja bh. privrednika ovom velikom događaju.

Tursko tržište sa 80 miliona poduzetnika, kaže je potpuno otvoreno za bh. privrednike i ono nam može otvoriti vrata i za mnogo šira tržišna područja. Za samo 20.000 tona mesa koje izvezemo u ovu zemlju, naš privredni sektor je porastao za 300 posto.

U okviru ovoga sastanka, koji je organizovan uz pomoć Razvojne agencije USK, a kojem je prisustvovao veliki broj privrednika iz USK, naomenuto je kako se ovaj Kanton može pohvaliti razvojem metalskog sektora, u okviru kojeg je samo u prošloj godini ostvaren izvoz od 60 posto.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti