Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

BiH i Albanija potpisuju sporazum o ekonomskoj saradnji

03.12.2018. 15:03 / Izvor: Akta.ba

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o ekonomskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vijeća ministara Republike Albanije sa Izvještajem o pregovorima radi zaključivanja navedenog sporazuma.

Ciljevi Sporazuma su da se jača ekonomska saradnja, razvijaju ekonomske veze, da doprinese razvoju ekonomija, omogući zajednički nastup na trećim tržištima i podstiče saradnju privrednika. U ostvarivanju ovih ciljeva dvije vlade će promovirati saradnju institucija, podsticati i poboljšati razmjenu ekonomskih informacija, podsticati kontakte privrednika i investicione aktivnosti, te promovirati saradnju na međunarodnom nivou u pitanjima od zajedničkog interesa.

Zaduženo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH da dostavi Prijedlog sporazuma Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika odredi ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti