Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

BiH i Španija potpisale sporazum o međunarodnom cestovnom prometu

07.03.2018. 15:28 / Izvor: Akta.ba

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko i ambasador Kraljevine Španije NJ.E. Juan Bosco Giménez Soriano potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije o međunarodnom cestovnom prometu.

Današnjem potpisivanju Sporazuma prethodile su intenzivne aktivnosti sa Ambasadom Kraljevine Španije u BiH i ambasadorom Sorianom koji je dao svoj izniman doprinos, a što je rezultiralo njegovim konačnim usaglašavanjem i potpisivanjem.

Ovim sporazumom se unapređuje i razvija cestovni promet putnika i roba između dviju država i u tranzitu preko njihovih teritorija, te jasno definiraju svi pojmovi u vezi sa međunarodnim cestovnim prometom između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, kao i obim primjene Sporazuma.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH u novembru prošle godine dalo je svoju podršku Kraljevini Španiji za izbor u članstvo Vijeća međunarodne pomorske organizacije na izborima koji će se održati u Londonu na 30. redovnom zasjedanju Skupštine IMO-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti