Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

BiH i UK jačaju saradnju u drumskom prevozu

29.05.2020. 08:08 / Izvor: Akta.ba

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske o međunarodnom drumskom prevozu.

Zaključivanjem ovog sporazuma biće stvorene pravne pretpostavke za uređenje oblasti međunarodnog prevoza putnika i roba, uvažavajući međunarodne standarde u ovoj oblasti.

Sporazum tretira međunarodni prevoz putnika i robe između teritorija ugovornih strana ili u tranzitu preko njihovih teritorija, kao i prevoz roba između teritorije jedne ugovorne strane i treće zemlje sa vozilima registrovanim na teritoriji druge ugovorne strane.

Ministarstvo komunikacija i trnsporta će Prijedlog sporazuma sa Izvještajem o pregovorima dostaviti Predsjedništvu BiH u daljnu proceduru, uz prijedlog da za potpisnika odredi ministra komunikacija i transporta BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti