Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

BiH otvara granicu za državljane EU uz negativan test na virus korona

14.07.2020. 14:35 / Izvor: Akta.ba

Savjet ministara BiH na 12. sjednici donio je Odluku o  dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

Dopunom Odluke omogućavaju se ulazak i boravak u BiH državljanima zemalja članica Evropske unije i  zemalja članica Šengenskog sporazuma, kao i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu ili vizu zemalja Evropske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama Evropske unije i šengenskog područja, pod uslovom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus SARS-Kov-2, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska. Odluka će se primjenjivati od 16. jula 2020. godine.

Državljani ovih zemalja obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa  BiH (epidemioloških i zdravstvenih).

Od ove odluke izuzeti su državljani Republike Hrvatske i oni ulaze u skladu sa ranije donesenom Odlukom o propisivanju dododatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, kada im je omogućen ulazak u BiH zajedno sa državljanima Srbije i Crne Gore. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti