BiH predstavljena na privrednoj manifestaciji "Dunavski salon" u Berlinu

07.03.2015. 09:02 / Izvor: eKapija.ba
BiH predstavljena na privrednoj manifestaciji 'Dunavski salon' u Berlinu

Ambasada BiH u Berlinu učestvovala je na privrednoj manifestaciji „Dunavski salon 2015“ (Donausalon) koja je jučer održana u prostorijama Privrednog predstavništva njemačke pokrajine Baden-Württemberg u Berlinu.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Berlinu učestvovala je na privrednoj manifestaciji "Dunavski salon 2015" (Donausalon) koja je 05. marta održana u prostorijama Privrednog predstavništva njemačke pokrajine Baden-Württemberg u Berlinu. 

Manifestacija je održana po treći put, u cilju turističke promocije zemalja Dunavske regije, upravo u vrijeme održavanja najvećeg sajma turizma u svijetu, ITB sajma, koji se ove godine održava u Berlinu od 4. do 8. marta. 

Osim Bosne i Hercegovine na Dunavskom salonu su se različitim sadržajem predstavile zemlje Dunavske regije: Austrija, Bugarska, Crna Gora, Češka, Mađarska, Moldavija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina, pokrajina Baden-Württemberg kao i organizacije "Danube Competence Center", "Donaubüro Ulm" i "Deutsche Donau". Zemlja partner ovogodišnje manifestacije bila je Rumunija. 

Štand Bosne i Hercegovine bio je bogato opremljen, na kojem su bili izloženi turistički prospekti, brošure, brand proizvodi, hrana i piće. 

Štand su posjetili i ministar za savezna, evropska i međunarodna pitanja pokrajine Baden-Württemberg Peter Friedrich, poslanik u Bundestagu Josip Juratović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske (TORS) Nada Jovanović te tour operateri iz Njemačke, Austrije i Holandije. 

Predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine u Berlinu su s ministrom Fridrichom i organizatorima Dunavskog salona razgovarali o mogućnosti da Bosna i Hercegovine bude zemlja partner "Dunavskog salona 2016". 

Učešće Bosne i Hercegovine, zajedno sa zemljama članicama Evropske unije i zemljama kandidatima za članstvo, na manifestaciji koja je organizirana na inicijativu najrazvijenije njemačke pokrajine Baden-Württemberg bila je dobra prilika da se Bosna i Hercegovina predstavi kao zemlja čija je perspektiva evropski put do njenog konačnog uključenja u Evropsku uniju, saopćeno je iz  Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti